kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Haziran 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Avrupa Şampiyonu olmak istiyorum"

Yeni Haber
Fransa milli takımının ve Alman birinci Ligi (Bundesliga) takımlarından Bayern München'in yıldız oyuncusu Franck Ribery, hedefinin Avrupa Şampiyonluğu olduğunu söyledi.

Ribery, Alman ''Frankfurter Allgemeine Zeitung'' gazetesinde yayınlanan röportajında, Bayern München'e gelmeden önce sadece Türkiye Kupası'nı kazandığını, daha sonra Bayern München ile Almanya Lig Kupası, Almanya Kupası ve Almanya Şampiyonluğunu kazandığını belirterek, ''Tek hedefim var. Avrupa Şampiyonu olmak istiyorum. Bu, harika geçen bir sezonu taçlandırmak için mükemmel olur'' dedi.

Fransa milli takımına son aylarda, takıma yeni bir hava getirecek genç oyuncuların çağrıldığını ifade eden Ribery, buna örnek olarak Olympique Lyon'un oyuncusu Karim Benzama'yı gösterdi.

Ribery, ''Çoğu zaman Zinedine Zidane ile kıyaslanıyorsunuz. Onun halefi olacak mısınız'' şeklindeki soruya karşılık da ''Zidane olağanüstü biriydi ve onu kopya etmeye çalışmıyorum. Bu mümkün değil, anlamı da yok. Ancak onun gibi kariyerim olmasını istiyorum'' şeklinde konuştu.