kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Haziran 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
UFUK SANDIK

Yılın otomobili 'Oskar'ında geri sayım başlıyor

Otomotiv dünyasının Oskar'ı kabul edilen Car of the Year (Yılın Otomobili) seçimlerinde geri sayım başlıyor. Yılın otomobili için yarışacak aday otomobiller birer birer belli oluyor. Aday listesi eylül ayının ilk haftasında kesinleşecek. Fakat, Car of the Year Organizasyon Komitesi tarafından yayınlanan geçici listede 38 yeni otomobilin Oskar için yarışacağı görülüyor.
Bu otomobiller arasında Türkiye'yi ilgilendiren iki model var. Bunlardan birisi Bursa Tofaş tesislerinde üretilen Fiat Linea . İkincisi ise Türk tasarımcı Murat Güler'in imzasını taşıyan Ford'un 4x4 aracı Kuga. Umarım bu iki otomobil finale kadar devam eder.
Kesin liste yayınlandıktan sonra, jüri üyeleri ilk oylamayı 1 Ekim tarihinde yapacak ve finalde yarışacak 7 otomobil belirlenecek.
İkinci oylama ise 14 Kasım tarihinde . Jüri üyelerinin verdiği puanlarla finalde yarışan 7 otomobilden biri otomotiv dünyasının en prestijli ödülü olan Oskar'ın sahibi olacak.
Birinci olan otomobil 17 Kasım tarihinde açıklanacak. Benim de Türkiye'yi jüri üyesi olarak temsil ettiğim Car of the Year'da bu yıl şu otomobiller bulunuyor:
"Alfa Romeo Mi.To, Audi A4, Audi Q5, BMW 7 Serisi, Chevrolet HHR, Chrysler Grand Voyager, Citroen Berlingo /Peugeot Partner, Citroen C5, Dacia Sandero, Fiat Linea, Ford Fiesta, Ford Kuga, Honda Accord, Honda Jazz, Hyundai H1, Hyundai i10, Hyundai i20, Hyundai i55, Jaguar XF, Jeep Cherokee, Lancia Delta, Mazda 6, Mercedes-Benz GLK, Mitsubishi Lancer, Opel Agila /Suzuki Splash, Opel Insignia, Renault Kangoo, Renault Koleos, Renault Megane, Seat Ibiza, Skoda Superb, Subaru Forester, Toyota Land Cruiser 200, Volkswagen Golf, Volkswagen Scirocco, Volvo XC60 ."