kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Haziran 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Ekşili taze fasulye

Fasulyeler yıkanır ayıklanır, ortadan ikiye uzunlamasına bölünür. Soğan yarım ay şeklinde doğranır, tencereye konur, yağ ilave edilir ve hafifçe kavrulur. Fasulyeler, sarmısak ve domates ilave edilip karıştırılır. Tuz, şeker, bir kaşık salça, bir kahve fincanı su konup, karıştırılır. En üste bütün olarak biber konur, tencerenin kapağı kapatılır. Kısık ateşte 40 dakika pişirilir. Bir limon suyu dökülür, maydonoz serpilir, servis yapılır.

MALZEMELER
*
1 kilo taze fasulye
* 500 gr. domates ( kabukları soyulmuş, küp küp doğranmış )
* 2 adet soğan
* 3 adet kesme şeker
* 1 tatlı kaşığı salça
* 1 adet limon
* 1 adet sivri biber
* 4 diş sarmısak
* 1 kahve fincanı zeytinyağı
* Yarım demet maydonoz
* Tuz

Baklava
Un, bir tutam tuz, yumurta ve sütü hamur kabına koyun ve yoğurun. Hazırladığınız hamurun üzerini kap atarak yarım saat bekletin. Hamurdan 30 küçük beze yapın. Bu bezeleri nişasta ile tepsi büyüklüğünde açın ve yağladığınız tepsiye yayın. 15 tanesini üst üste serdikten sonra üzerine dövülmüş fıstığı serpin. Kalan 15 yufkayı da tek tek açın ve tepsiye yayın. Bu işlem bittikten sonra baklava şeklinde kesin. Tereyağını eritip üzerinde gezdirin. Düşük ısılı fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Bu arada bir tencereye suyu ve şekeri koyun. 15 dakika kısık ateşte kaynatın. Limon suyunu ekleyin ve ateşten indirip soğumaya bırakın. Fırından çıkardığınız sıcak baklavanın üzerine soğuk şerbeti dökün. 5 saat dinlendirin. Tatlı şerbetini tamamen çekince servis yapın.

MALZEMELER
*
1 kilo un
* 1 çay kaşığı tuz
* 3 yumurta
* 1 çay bardağı süt
* 250 gr. tereyağı
* 250 gr. nişasta
* 250 gr. antepfıstığı
Şerbeti İçin:
*
1 kilo şeker
* 3 su bardağı su
* 1/2 limonun suyu
* Açmak için nişasta

Bakla mücveri
Baklaları ayıklayıp çok küçük doğrayın. Limonlu suda haşlayın. Süzdükten sonra fazla suyunu sıkarak atın ve baklaları bir salata kasesine alın. Maydonozu, dereotunu ve soğanı çok ince kıyın. Beyaz peyniri de rendeleyerek hazırlayın. Baklalara yeşilliği, beyaz peyniri, naneyi, karabiberi ve yumurtaları ekleyip karıştırın. Azar azar un katarak kek kıvamına getirin. Bir tavada sıvıyağ kızdırıp, yağa bakla mücverinden kaşıkla bırakıp kızartın. Kızaran mücverleri bir havlu kağıdın üzerine çıkartarak fazla yağını bırakmasını sağlayın. Bakla mücverini yoğurt veya beyaz peynirle

MALZEMELER
*
2 avuç bakla
* 1 limonun suyu
* Yarım demet maydonoz
* Yarım demet dereotu
* Yarım demet taze soğan
* 100 gr. beyaz peynir
* 3 adet yumurta
* Yeteri kadar un
* Yoğurt veya beyaz peynir
* Nane, tuz, karabiber