kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Haziran 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Benim yarış programıma hiçbir sevgili dayanmaz!

BÜLENT İPEK - MAGAZİN
Şu günlerde İspanya'da düzenlenen Dünya Rüzgar Sörfü Yarışması'nda kupa mücadelesi veren milli sporcu Çağla Kubat, hayatında özel biri olmadığını söyledi ve ekledi: Bu kadar yoğunluğa sörfçü olmadıkça hiçbir sevgili dayanmaz..
On parmağında on marifet olan milli sporcu Çağla Kubat, 'Dünya Sörf Şampiyonası'nın ikinci ayağı için dün İspanya'ya uçtu. Yaz boyunca Boyner Sports'un desteğiyle yurtiçi ve yurtdışı tüm sörf yarışmalarına katılmaya hazırlanan Kubat, "Bu kadar yoğunluğa sörfçü olmadıkça hiçbir sevgili dayanamaz" dedi. İtalyan Lisesi'ni birincilikle, İstanbul Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği bölümünü 'onur derecesi'yle bitirdikten sonra 'meslek hanesi'ne; model, oyuncu, sunucu ve sörfçü sıfatlarını ekleyen Çağla Kubat, "Sunuculukta güzellikle, sörfte ise çalışarak bir yere geldim" şeklinde konuştu.

SPOR YAŞAM BİÇİMİ HALİNE GELMELİ
* Rüzgar sörfü yapmaktaki amacınız nedir?
Spor benim yaşam kalitemi artırıyor. Bu sayede çocukluğumdan beri mutlu bir hayat yaşıyorum. Şimdi spor hayatımda yeni bir döneme girdim. Artık yurtiçi ve yurtdışındaki tüm yarışlara Boyner Sports'un desteğiyle katılabileceğim. Birlikte sporun sevilmesi amacıyla başka projeler de yapacağız. Çocuklar için sörfe başlamayla ilgili bilgiler vereceğimiz, tanıtım yapacığımız bölümler açılacak. Çocuklar için bir rüzgar sörfü turnuvası düzenleyeceğiz. Bu sayede rüzgar sörfü daha geniş bir tabana yayılıp, gelecekte iyi sporcuların çıkışına zemin hazırlanacak. Sporun yaşam biçimi haline gelmesine çalışacağız.

* Dünya Şampiyonası'nın ilk ayağı olan Güney Kore yarışı neden yapılamamıştı?
Biz gittik ama rüzgar esmedi, iptal oldu. Böyle yarışların yapılabilmesi için rüzgarın 7 knot'ın üzerinde olması gerekir. Maalesef rüzgar o dönemde bu hıza ulaşamadı. Dünyanın öbür ucuna gidip, yarışamadan gelmek büyük şanssızlıktı tabii.

TAKIMLA İLİŞKİLERİM GAYET İYİ
* Siz yurtdışı yarışlara Türkiye'yi temsil eden diğer yarışmacılarla birlikte gidiyorsunuz. Sizin ünlü olmanız, daha çok haber olmanız kafilede bir kıskançlık ya da takım ruhunda bozulma yaratmıyor mu?
İlk zamanlar benim medyatik olmamdan rahatsız oluyorlardı tabii. Ben onlardan daha kolay sponsor buluyorum, benim başarım medyanın daha çok gözünde. Onlar da başarılarının görülmesini isterler tabii... Ama sonra ben ne kadar rüzgar sörfünde olursam, sörf sporunun basında o kadar yer aldığını ve tanıtıldığını fark ettiler. Artık onlar da bu tanınmışlık sayesinde sponsor bulabiliyor. Kıskanmış da olabilirler ama şu anda tüm yarışmacı arkadaşlarımla ilişkim çok iyi. Yurtdışında Türk takımı olarak her zaman birlikteyiz. Birlikte yemek yiyip, aynı çadırlarda kalıyoruz. Birbirimize kenetlenip, destek oluyoruz.

* Yıllardan beri mankenlik, sporculuk, televizyonculuk ve oyunculuğu birarada yapıyorsunuz. Bu maymun iştahlılık mı yoksa kendini ispatlama çabası mı?
Güzellik yarışmasına katılmasaydım, master falan diye okumaya devam edecektim ama yarışma sonrası önüme başka kapılar açıldı. "Hadi ben oyunculuk yapayım" demedim hiç ama gelen bir dizi senaryosunu beğenince oldu. 'Sağır Oda' öyle gelmişti. O sıra sunuculuk işi bitmişti, 4 ay boyunca sörf yapmayacaktım ama devreye oyunculuk girdi. Birinden sıkılıp, öbürüne geçmiş değilim yani.

ÇOK MESLEK PLANLI BİR ŞEY DEĞİLDİ
* Fırsatları değerlendirmek gerekir tabii...
Fırsatlar her zaman karşınıza çıkmaz. 'Başka Yerde Yok' ile televizyona geçişim de öyle oldu. Mehmet Barlas'la program sunma teklifi geldi, "Bunu yapmalıyım" dedim çünkü benim için bir artıydı. Mankenliği ise hiç yapmadım hayatımda ama öyle algılandı! Güzellik yarışmasına katılınca öyle oldu. 6 sene televizyonlarda sunuculuk yaptım. Mehmet Barlas'la 'Başka Yerde Yok' yaptım. Kanal D'de haber, NTV'de spor spikerliği yaptım. Katalog çekimlerinde modellik yaptım ama Yıldırım Mayruk, Vural Gökçaylı defileleri dışında podyuma çıkmadım.

* 2002'de Türkiye İkinci Güzeli seçildiğiniz yarışmaya neden katılmıştınız?
Makina Mühendisliği okuyordum, sporculuk zaten vardı; o zaman da sörf yapıyordum. Üzerine tıp masterı yaparım, Amerika'da sörfle ilgili bir yerde çalışmalara devam ederim diye düşündüm. Güzellik yarışmalarından 'muklaka katılmalısın' diye teklif gelince bunu da bir deneyeyim dedim. Planlı bir şey değildi.

BENİM GİBİ YARIŞCI OLMALI

* Bu kadar iş arasında özel hayata zaman kalıyor mu? Bir sevgiliniz var mı?
Pek ayıramıyorum ve şu anda bir sevgilim yok. Zaten vaktim de yok! Yarışlar bittikten sonra bakarız... (Gülüyor) Bu yaz özellikle böyle oldu. Hazır sponsor bulmuşken tüm yarışlara gitmek istiyorum. Çünkü daha önce bu kadar destek almamıştım...

* Sizin bu yoğun hazırlık kampı ve yarış programınıza bir sevgili dayanabilir mi?
Herhalde dayanamaz! Onun da benim gibi sörfçü ve yarışçı olması gerekiyor. Yoksa zor...