kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Haziran 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Uğur Işılak; Kalan Müzik’in sahibi Hasan Saltık’ın "Sağ görüşlüler iyi müzik yapamaz" sözlerine "Milli değerlere sahip olmayan bu ülkeye ozan olamaz" cevabını vermişti.

Erkek adama manken sevgili yakışmaz

Yaptığı bestelerle ve sivri diliyle tanınan türkücü Uğur Işılak, yine yapacağını yaptı. 'Ben Sizin Gibi Değilim' isimli albümü ile gündemdeki yerini koruyan Işılak; siyasetten dildeki yozlaşmaya ve özel hayatına kadar her şeye açıklık getirdi. İşte anlattıkları:

* Ben partiler için beste yapmıyorum. Türk halkı için yapıyorum. Bestelerimi kullanan partilerden de rahatsız olmuyorum. Ama inşallah AKP kapatılmaz.

* Benim sanat anlayışım, meydanlarda türkü çığırmak ya da hoplamak değil! Siyasete girmeyi düşünmüyorum. Yaptığım iş siyasetten daha etkin. Ben ne sağcıyım ne de solcu, şiirde vurguladığım gibi sağcılık solculuk gibi basit kavramların içine sığınacağıma inanmıyorum.

ŞÖHRET BUDALASI OLMAM

* Altı asırdan beri kullandığımız Türkçemiz yozlaştı. Güzelim dilimizi bozmaya çalışan gruplar var. Bunlar sözde aydın olarak geçiniyor. Dili mahvettiler, bugünün gençleri Mehmet Akif Ersoy'u okuyunca bir şey anlamıyor. 50 yıl geriye gittik.

* Ben sanatçıyım, şöhret budalası değil! Mankenlerle anılmaktansa işimi doğru yaparım. Halk gerçek sanatçıların kim olduğunu biliyor, şöhret meraklılarının tek derdi para... Bana göre erkek adama manken sevgili yakışmaz. Ben adımı mankenlerle yazdıracak kadar düşmedim.
Haberin fotoğrafları