kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Haziran 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Four Seasons'un Boğaz süiti 20 bin Euro ile en pahalı oda unvanını kaptı

Sinan ÖZİDİNCİK
Boğaz'daki Four Seasons Hotel'in kurşun geçirmez camlı, 350 metrekarelik süitinde 1 gece kalmanın bedeli 20 bin Euro olacak..
İLİŞKİLİ HABERLER
Four Seasons'un Boğaz süiti 20 bin Euro ile en pahalı oda unvanını kaptı
Avrupa'nın en büyük SPA'sını içinde bulunduran ve 20 bin Euro'luk süitiyle Türkiye'nin en pahalı odasına sahip olan Four Seasons Hotel İstanbul at the Bosphorus 2008, 15 Haziran'da kapılarını açıyor. 150 milyon dolar harcanan otelin SPA'sı için şimdiden müşteriler sırada. Beşiktaş'tan Ortaköy'e giden yol üzerinde, Boğaz'ın kenarındaki otel, birçok iddialı unsuru bünyesinde barındırıyor. 45 metrekarelik en küçük odası bile diğer beş yıldız otellerin odalarından neredeyse iki kat büyük. Ancak asıl sürpriz, tam 350 metrekarelik Atik Paşa Süit. Bu oda, fiyatı ile Türkiye'nin en pahalı odası.

KURŞUN GEÇİRMİYOR
Suitin geceliği 20 bin Euro. Odanın başka hiçbir beş yıldızlı otel odasında olmayan özelliği ise kurşun geçirmez camları. 25'i süit olmak üzere toplam 166 odalı otelin bir diğer iddiası da 2 bin 100 metrekarelik alanı ile Avrupa'nın en büyük SPA'sına sahip olması. Urban SPA, yani şehir SPA'sı olarak alanında öncülük ediyor. SPA'da, manzaralı-jakuzili açık havuz, kapalı, cam tavanlı, ısıtmalı ve su altı müzikli yüzme havuzu, buhar odası, sauna, 9 bakım odası, 1 özel süit, 3 hamam, fitness merkezi, güzellik salonu var. Four Seasons Hotel Istanbul at the Bosphorus ve Four Seasons Hotel Istanbul at the Sultanahmet'ten sorumlu satış pazarlama direktörü Levent Gürçay, şimdiden yoğun talep de olduğunu belirterek, "Yalılarda oturanlar sırada. Aralarında yıllardır Four Seasons müşterisi olanlar var. Dört gözle SPA'nın açılışını bekliyorlar" diyor. Otelin sergi salonu olduğuna dikkat çeken Gürçay, şu bilgileri veriyor: "Orijinal Antoine Melling gravürleri var. 1784'te Hatice Sultan'ın İstanbul'a davet ettiği, o dönemin en ünlü iç mimarı ve ressamı olan Melling, İstanbul'un çeşitli bögelerinde gravürler çizmiş. Bunları, Ahmet Ertuğ sayesinde bularak, 45'ini Four Seasons Bosphorus Otel'inde kullandık. Orijinal parçaları, orijinal halleri ile lobide... Kat aralarında da reprodüksiyonlar bulunuyor."