kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Haziran 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haber Turu

Sütaş'tan Aksaray'da çiftlik inşaatı
SÜTAŞ
Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, Aksaray'da 10 milyon YTL'ye mal olacak 1000 baş hayvanlık çiftlik inşaatına yakın zamanda başlayacaklarını söyledi. Aksaray'a gelen Yılmaz, Sütaş'ın bazı yönetim kurulu üyeleri ve Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Baydilli ile birlikte Vali Sebati Buyuran'ı makamında ziyaret etti. Sütaş Aksaray Süt Fabrikası'nın deneme üretimine geçtiğini, fabrikada ilk peynir ve yoğurt üretimi için düğmeye bastıklarını ifade eden Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz, Aksaray'a 168 dönüm üzerinde kurulacak çiftlikle, 10-15 litrelik günlük inek başına süt veriminin 30 litreye çıkacağını söyledi.

Sendika yasasına bu haliyle onay vermeyiz
TÜRK-İŞ
Genel Başkanı Mustafa Kumlu, sendikal yasalarda değişiklik yapılmasını öngören kanun teklifinin "reform" niteliği taşımadığını ve ILO normlarına uygunluktan uzak olduğunu belirterek, "Çünkü teklif, sendikal örgütlenmenin önündeki engelleri kaldırmamakta, toplu pazarlık hakkının kullanımını kolaylaştırmamakta, toplu pazarlık hakkından yararlanma kapsamını genişletmemekte ve grev uygulamasını istisna olmaktan kurtarmamaktadır" dedi. Kumlu bu hali ile söz konusu kanun teklifinin içerdiği değişikliklerin, endüstri ilişkileri sistemine olumlu katkı sağlamayacağı inancında olduklarını kaydetti.

Enflasyon hedefi ulaşılabilir olmalı
ANKARA
Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, özellikle son iki yılda enflasyon hedefinin şaştığını, bu durumun piyasa ve iş dünyasında güvensizlik yarattığını belirterek, "Bunun yenilebilmesi için gerçekten ciddi olarak ulaşılabilir, makul enflasyon hedefi konulması ve bunda da konsensüs sağlanması lazım" dedi. Özdebir, hükümet ve ekonomiden sorumlu bakanların çok koordineli şekilde çalıştığının algılanmadığını dile getirerek, "Ekonominin denetiminde paranın yönetiminde etkin rol oynayan Merkez Bankası ile hükümetin arasındaki diyalogun daha sıcak ve ortak olması lazım" diye konuştu.

Akaryakıta 1 kuruş kültür vergisi tamam
CUMHURBAŞKANI
Vekili TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın onayladığı "Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunda ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun" yürürlüğe girdi. 4 Haziran'da Meclis'ten geçen ve Resmi Gazete'nin önceki günkü mükerrer sayısında yayımlanan yasayla İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti kapsamında kaynak sağlamak için benzine litre başına 1.5 YKr, motorine de litre başına 1 YKr zam yapılacak. Yasayla spor kulüplerinin borçları ertelenecek. Sporculara da lig usulüne tabi spor dallarında kademeli vergi uygulanacak. Yasayla yurtdışı çıkış tahdidi de 100 bin YTL ve üzerindeki kamu alacağında uygulanacak.
Haberin fotoğrafları