kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Haziran 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Chavez yeni casus yasasında geri adım attı

Yeni Haber
Venezüella Devlet Başkanı Hugo Chavez, vatandaşların istihbarat servisleriyle işbirliği yapmasını zorunlu kılan tartışmalı anayasa maddesinde değişiklik yapmayı kabul etti. Eleştirmenler, söz konusu yasayı Küba'da muhbirlerin komünist yönetimle işbirliği yapmasını sağlayan yasayla karşılaştırmışlardı.

Ancak Chavez, Venezüella'da binlerce kişi muhalefetteki bazı kişilere seçim yasağı konulması üzerine protesto gösteriler düzenleyince geri adım atmak zorunda kaldı. Chavez, yasa konusunda eleştirileri dinlediğini ve değiştirilmesi gereken bazı unsurları olduğunu söyledi.

Chavez, bu açıklamayı yaparken de bir askerken gerçekleştirdiği darbeye göndermede bulunarak kendinden örnek verdi: "O zaman sesszi kalm hakkım vardı. Bu şimdi de devam ediyor. Hiç kimse istemediği bir şeyi söylemeye zorlanmayacak"

Muhalefettekiler, Chavez yönetiminin kendisini desteklemeyenlere büyük baskı uyguladığını savunuyor. Söz konusu casus yasası, yetkililerin ulusal güvenliğe karşı tehdit olarak gördüğü kişiler hakkında her vatandaşı bilgi vermeye mecbur kılıyor. İnsan hakları grupları ise bu yasayı eleştiriyor. Bu yasayla şüphelilerin temel haklarının ve bilgiye ulaşmalarının kısıtlanacağı belirtiliyor.

(CİHAN)