kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Haziran 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İnce ekran TV satışında umutlar grup maçlarında

Timur SIRT
Teknoloji mağazaları Avrupa Şampiyonası'nda bekledikleri gibi gitmeyen televizyon satışlarında umudu grup maçlarında atılacak gollere bağladı..
Avrupa Şampiyonası'ndan önce ince ekran televizyon satışlarından bekledikleri sonucu alamayan teknoloji mağazalarının umudu Türk Milli Takımı'nın grup maçlarında alacağı galibiyetler oldu. HD kutu satışlarının son 15 gün gündür 3 katına çıkardığı iddia edilen Digiturk, Avrupa Şampiyonası maçlardan çok umutlu. Yine uydu anteni ve oyun satışları da Avrupa Futbol Şampiyonası'ndan olumlu etkilendi. Uydu anten satışlar 1 haftadır en yoğun dönemini yaşıyor. Avrupa Şampiyonası'nda Türk Milli Takımı'nın maçlarını ince ekran televizyon ve yüksek çözünürlüklü izlemek isteyenler mağazaların kapısını aşındırdı.Genel Müdürrü Mehmet Nane, "Milli Futbol Takımımız grup maçlarında başarılı olarak eleme maçlarına kalırsa ince ekran TV satışları olumlu etkilenir" dedi.

SON DAKİKADA ALINIYOR
Media Markt Türkiye Ülke Müdürü Mustafa Altındağ, Türkiye'de tüketicinin alımları genelde son ana bıraktığının altını çizerek, "Cumartesi ve Pazar günleri Avrupa Şampiyonası'nın etkisini tam olarak göreceğimize inanıyorum. Portekiz ve diğer grup maçlarındaki galibiyetler hem maçlara hem de televizyonlara olan ilgisini etkileyecek. Atılan goller bile çok önemli. İnsanlar farklı yerlerde elde ettikleri ince ekran ve HD kalitesi keyfini yaşamak için kampanyaları takip etmeye başlıyor. Türkiye'de insanlar tatilerde otel seçerken olduğu gibi, bu tür durumlarda da alımları son dakika yapıyor" dedi.