kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Haziran 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
SİNAN AKYÜZ
Kadınlar&erkekler&ilişkiler

Kadın erkek ilişkisi sadece seksten mi ibarettir?

Geçen gün bayan arkadaşımın biri bana dedi ki: "Ben aşksızlık çekiyorum!" Ben de gülerek ona sordum: "Aşksızlık mı?" Söyleyeceklerini kafasında ölçüp biçtikten sonra şöyle dedi: "Hayatıma bir sürü erkeğin girmesine rağmen uzun bir zamandır bir sevgilimin olmasını o kadar çok istiyorum ki..." O gün arkadaşımın söylediği bu sözler, çok ünlü bir kadın modacının bir zamanlar dost sohbetinde ettiği şu sözü hatırlattı bana: "Artık hayatımda tek bir erkek istiyorum. Çünkü birçok erkeğin üzerimden geçmesinden nefret ettim!" Bu iki kadının söylediklerini düşündüğümde beynimin yazar kasası günümüz ilişkileri ile ilgili şöyle bir 'Z raporu' verdi bana: "Boşluk, aşksızlık ama çok eşle cinsellik!"

ETOBUR İLİŞKİLER!

Günümüz kadınlarının ve erkeklerinin içinde bulundukları ilişki açmazlarını gördüğümde kendime şu gerçeği fısıldıyorum: "Ne kadınlar, ne de erkekler artık eskisi gibi değiller..." Ekonomik bakımdan özgür olan kadınlar ne yazık ki cinsel yönden kurda kuşa yem oldular. Bir başlarına yapayalnız kaldılar. Özgür kadınların her geçen gün sayıları arttıkça da, bu sefer de erkekler kendilerini tehdit altında hissetmeye başladılar. 'Cinsel iktidar!'larını bu özgür kadınlara kaptırdılar. Bir zamanlar üstte sevişirlerken, bir anda alta düştüler. Ondan sonra da kendilerini itilmiş ve kakılmış olarak görmeye başladılar. Böylece hem kadın, hem de erkek için dramatik ve kısır döngü yeni bir ilişki tarzı başlamış oldu. Sevişirken alta düşen erkeğin karşısına 'üstsüz ve altsız etobur kadın!' lar çıktı. Böylelikle erkeklere yeni bir gün doğdu. Hatta bu etobur kadınlara karşı taktik geliştirip, utanmadan da adını şöyle koydular: "Seviş hemen sıvış!"

HAVADAN GELEN....

Şimdi yazının başlığındaki soruya geri dönersek, günümüz metropol ilişkileri neredeyse sadece seksten ibaret oldu! Libido, günümüz kadın ve erkeğinin kontrolünden çıkıp pervasızca özgürleşti. İnsanoğlu gibi arsızlaştı. Bir beden üzerinde hak sahibi olan kadın ve erkeklerin yerini, çok beden üzerinde tepinen kadın ve erkekler aldı. Günümüz erkekleri Kuvayi Milliyeciler gibi vur kaçcı, kadınları ise üstte sevişmeci oldular. Bir hostes arkadaşımın kendi ilişkisiyle ilgili söylediği şu söz de günümüz ilişkilerine cuk diye oturdu: "Havadan gelen havaya gider!"