kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haydi Türkiye!

Yeni Haber
Avrupa Futbol Şampiyonası finallerinde yarın Portekiz ile karşılaşacak Milli Takımda nefesler tutuldu.

İsviçre ve Avusturya'nın ortaklaşa düzenleyeceği 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası bu akşam başlıyor... A Grubu'nda mücadele edecek olan Türkiye, ilk maçında bu akşam 21.45'te güçlü Portekiz ile karşılaşacak. Alman hakem Herbert Fandel'in yöneteceği Cenevre'deki zorlu 90 dakikayı ATV naklen ekranlara getirecek.

İKİNCİ RAKİP İSVİÇRE

Aynı zamanda turnuvanın açılış maçı olma özelliğini taşıyan A Grubu'nun diğer mücadelesi ise 19.00'da İsviçre ve Çek Cumhuriyeti arasında. Milli Takımımız, 2. maçını 11 Haziran'da İsviçre, 3. maçını 15 Haziran'da Çekler ile yapacak.

53 YILLIK ÖZLEM

İlk kez İnönü'de karşılaştığı rakibini yenen Türkiye sonraki 5 maçı kaybetti, son 3'ünde gol de atamadı.

Avrupa Şampiyonası'na büyük umutlarla hazırlanan A Milli Takımımız, Avusturya ve İsviçre'nin ev sahipliğinde bugün başlayacak olan serüveninde A Grubu'ndaki ilk rakibi Portekiz ile 7. kez karşı karşıya gelecek. İki ülke arasında bugüne dek yapılan 6 maçın sadece 1'ini Türkiye kazanırken, 5'inde ise Portekiz galibiyetle ayrıldı. Portekiz ile ilk kez 18 Aralık 1955'te İnönü Stadı'ndaki özel maçta karşı karşıya gelen ay-yıldızlı takımımız, mücadeleyi 3-1 kazandı. Ve daha sonraki 5 maçı da yitirirken, son 3'ünde ise gol bile atamadı.

FİNALLERDE 3. KEZ

Portekiz maçıyla beraber 3. kez finallere adım atmış olacak Milliler 1996'da Fatih Terim, 2000'de de Mustafa Denizli yönetiminde mücadele etti. 1996'da İngiltere'deki finallerde Türkiye, gruptaki 3 maçı da gol atamadan yenilgiyle tamamlayarak elendi. 2000'de Hollanda ve Belçika'nın düzenledikleri finallerde ise Türkiye gruptan çıktı, çeyrek finalde Portekiz'e yenilerek veda etti. Milliler, 2004'de Portekiz'de düzenlenen finallere ise baraj maçlarında Letonya'ya elenerek katılamadı.

MUHTEMEL 11'LER

PORTEKİZ:
Rıcardo, Mıguel, Pepe, Carvalho, Ferreıra, Petıt
tıago, Deco, Ronaldo, Quaresma, Almeıda

TÜRKİYE:
Volkan, Sabri, Gökhan Zan, Servet, Hakan Balta, M. Aurelıo, Emre, Hamit, Tuncay, Nihat, Semih
21:45
Portekiz - Türkiye
EURO 2008 karşılaşması (ATV)