kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İstanbul güne yağmurla başladı- HARİTALI

Yeni Haber
İstanbul'da beklenen yağış akşam saatlerinden itibaren sağnak şeklinde kendini gösterdi.

Yağmura hazırlıksız yakalanan İstanbullular, sağnak yağıştan poşet ve şemsiyelerle korunmaya çalıştı. Yağmur, Anadolu yakasında Pendik ve Tuzla ilçelerinde hayatı olumsuz etkiledi. Su birikintilerinde mahsur kalan araçlar itfaiye ve belediye ekiplerinin çalışmalarıyla kurtarılabildi. Görevliler, su birikintilerinin pazarcıların bırakmış olduğu pazar artıklarının mazgalların arasına sıkışması nedeniyle meydana geldiğini söyledi.

Akşam saatlerinden itibaren etkisini gösteren sağnak yağış İstanbulluları hazırlıksız yakaladı. Etkisini arttırarak devam eden yağmur nedeniyle yollarda su birikintileri oluştu. Yağmura hazırlıksız yakalanan İstanbullular, yağmurdan koşarak ve saçakların altına girerek korunmaya çalıştı. Yanlarında şemsiye bulundurmayan vatandaşlar, seyyar satıcılardan şemsiye alarak, yollarına devam etti. Şemsiyesi olmayanlar ise yanlarında getirdiği poşet ve elbiseyi üzerlerine örterek, yağmurdan korundu. Yağmuru fırsat bilen turistler de İstanbul'un ünlü mekanlarında fotoğraf çektirdi.

Öte yandan İstanbul'un Anadolu Yakası sağnak yağmurdan daha fazla nasibini aldı. Pendik ve Tuzla taraflarında köprülerin altında oluşan su birikintileri nedeniyle birçok otomobil sular altında kaldı. Mahsur kalan araçlar, itfaiye ve belediye ekiplerinin yardımıyla kurtuldu. Su birikintisi rogar kapaklarına sıkışan pisliklerin temizlenip, açılmasından sonra çekildi.

Sağnak yağmurdan sonra özellikle Pendik ve Tuzla civarında büyük su birikintileri oluştuğunu belirten İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Yol Bakım Şef Yardımcısı Resul Engin, "Özellikle pazarcıların bıraktığı atıklar mazgalları tıkıyor. Yağmur sağnak bir şekilde yağdığı için, gideri olmayınca, yollar göl haline dönüşüyor" diye konuştu.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...