kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Fok ''Badem'' Ören'e geldi

Yeni Haber
Aydın'ın Didim ilçesi sahilinde yaralı bulunduktan sonra tedavi edilen ve yaklaşık 1 yıl önce Gökova'dan denize bırakılan yavru fok balığı ''Badem'' Milas'ın Ören beldesine geldi.

Yaklaşık 15 gün önce Muğla'nın Akyaka beldesinde görülen ve Gökova Körfezi'nde avlanan balıkçıların peşine takılarak Milas'ın Ören beldesi sahillerine gelen Badem'e vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.Yavru fok balığını yakından görmek isteyen tatilciler, zaman zaman yoğunluğa neden oluyor.

''Badem''i yakından izleyen Milas Doğa Koruma Milli Parklar Orman Mühendisi Erdinç Uyar, Badem'in koruma altına alınması gerektiğini belirterek, ''Yavru fok balığının rehabilite amacıyla koruma altına alınması gerekli, Ege Üniversitesi Su ürünleri Fakültesinden bu konuda yardım talep edeceğiz'' dedi.

Aydın'ın Didim ilçesinde yaralı bulunan ve Foça'daki rehabilitasyon merkezinde 5 ay tedavi edilen Akdeniz foku, yaklaşık 1 yıl önce Gökova Körfezi'nde denize bırakılmıştı.Yavru fok balığı, denize bırakıldıktan kısa bir süre sonra Datça, Marmaris, Milas, Bodrum ve yaklaşık 15 gün önce Muğla'nın Akyaka sahilinde görülmüştü.

AA