kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Clinton resmen çekildi

Yeni Haber
ABD'de Demokrat Parti'nin başkan adaylığı yarışını, uzun bir mücadeleden sonra senatör Barack Obama karşısında kaybeden senatör Hillary Clinton, resmen yarıştan çekildiğini ve 4 Kasım'da yapılacak başkanlık seçiminde bütün gücüyle Obama'yı destekleyeceğini açıkladı.

Clinton, Washington'daki Ulusal Bina Müzesi'nde kampanyasında yer alan görevlilerlere hitaben yaptığı konuşmada, partiyi de Obama'nın arkasında birleşmeye çağırdı.

Hillary, Obama ile arasında 16 ay boyunca yoğun bir mücadele yaşandığını, ancak artık bunun geride kaldığını, Demokrat Parti'nin bir aile olduğunu ve her türlü kırgınlığın bırakılması gerektiğini belirtti. Obama'yi zaferinden dolayı tebrik eden Clinton, "Bugün kampanyamı askıya alıyorum ve bütün desteğimi kendisine veriyorum. Sizlerden de istediğim, sanki başkanlık yarışında beni destekliyormuş gibi, bundan sonra Barack Obama için çok sıkı bir şekilde çalışmanız. Bundan sonra bütün enerjimizi, Barack Obama'nın ABD'nin yeni başkanı olarak seçilmesi için kullanmalıyız" diye konuştu.

Hillary, kampanyası boyunca kendisinin yanında çalışan bütün yardımcılarına ve görevlilere de teşekkür etti.

Clinton'in konuşmasını, eşi eski başkan Bill Clinton, kızları Chelsea, Hillary'nin kampanyasında görev alan 2 binden fazla destekçisi ve medya mensupları izledi.

Obama, son ön seçimlerin yapıldığı Salı günü, partinin başkan adaylığı için gereken delege sayısına ulaşarak yarışı Clinton'in önünde galip kapatmıştı.

İlk gün yenilgiyi kabullenmeye yanaşmayan Hillary, daha sonra kendisini destekleyen Kongre üyelerinin telkiniyle çekilmeyi kabul etmiş ve Perşembe gecesi Obama ile ön seçimler sonrasındaki ilk görüşmesini yapmıştı.

Demokrat Parti'de bazı çevreler, Clinton'ın, Obama'nın yardımcısı olarak 4 Kasım seçiminde yarışmasını istiyor.

Ancak medyadaki haberlerde Obama'nin bu fikre pek sıcak bakmadığı dile getirilmişti. Buna karşılık gelecek haftalarda bu konunun yeniden gündeme gelebileceği belirtiliyor.

Hafta sonunu ailesiyle birlikte evinin bulunduğu Chicago kentinde tatil yaparak geçiren Obama, Pazartesi günü başkanlık kampanyasına yoğun şekilde başlayacak.

Obama, 4 Kasım'da başkanlık için Cumhuriyetçi aday John McCain ile yarışacak.