kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Bob Dylan Obama'yı destekliyor

Yeni Haber
Dünyaca ünlü söz yazarı ve şarkıcı Bob Dylan, Barack Obama'yı desteklediğini açıkladı. Dylan, İngiliz The Times gazetesine verdiği demeçte, Obama'nın, Amerika'da "politikayı tepeden tırnağa yeniden değiştirdiğini" söyledi. 67 yaşındaki efsane şarkıcı, "Bir şeylerin değişeceği konusunda umutluyum. Bir şeylerin değişmesi gerekiyor" diye konuştu.

Bu arada Temsilciler Meclisi eski başkanlarından Cumhuriyetçi Partili Tom DeLay ise Obama'nın "Marxist" olduğunu iddia etti. DeLay, katıldığı radyo programında, Obama'nın seçilmesinin McCain için avantaj olduğunu savundu.

Öte yandan, 'birleşik Kudüs'ün İsrail'in başkenti olarak kalması gerektiği yönündeki sözleri, Filistin ve Arap ülkelerinde tepki gören Obama, bu görüşünü yineledi. CNN televizyonuna konuşan Obama, Kudüs'ün bölünmemesini pratik sebeplerle istediğini ifade ederek, sadece eski Kudüs'e bütün din mensuplarının ulaşma kolaylığı olması gerektiğini söyledi. Obama, bu konuda nihai kararın ise, görüşmeleri yöneten İsrail ve Filistin taraflarına ait olacağını vurguladı.

CİHAN