kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kanatlı kedi!

Yeni Haber
Sivas'ın Zara ilçesindeki bir sokak kedisinin vücudunda bulunan kanata benzeyen çıkıntılar, görenleri şaşırtıyor.

İlçede esnaflık yapan Hilal Şenol Karşıyaka Mahallesi'ndeki evinden çıkarken evin bahçesinde dolaşan 2 sokak kedisinden birinin vücudunda kanata benzeyen tüy şeklinde 2 çıkıntı olduğunu gördü.

Mahalle sakinlerinin de ilgisini çeken kediyi kamerayla görüntüleyen Hilal Şenol, hayvanı gördüğünde çok şaşırdığını ve hemen kedinin görüntüsünü çektiğini söyledi.

Kedinin görüntülerini izleyen Sivas Veteriner Hekimler Odası Sekreteri Veteriner Hekim Kadir Güçlü, kedinin durumunun bir anomali ve doğumsal bir hata olduğunu düşündüğünü belirterek, şunları kaydetti:

''Hayvanın anne karnında genetik yapısı tam dizilim anında genetik olarak farklı, bozuk bir yapı oluşabiliyor. Görüntü normalde kanat gibi gözüküyor ancak bence sonradan 2 ayak daha oluşacakmış, fakat o da tam oluşamamış, kanat gibi bir görüntü oluşmuş. Ancak bunun daha net olarak bilinebilmesi için fakülte ortamında anatomik yapısının incelenmesi lazım. Patolojik olarak incelenmesi lazım. Dış görüntü olarak tamamen bir anomali vakasıdır.'' Bu tip anomalilere büyük hayvanlarda sıkça rastladıklarını ifade eden Güçlü, ''Örneğin çift başlı, çift ayaklı buzağılar gibi'' dedi.

AA