kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Çadırda bilişim şenliği

23.05.2008
Bayrampaşa Şehir Parkı'nda devam eden Gençtival etkinliklerinde bilişim çadırı açıldı. Teknoloji öncüsü çok sayıda şirketin katıldığı Bilişim Şenliğine gençler büyük ilgi gösterdi.

Bayrampaşa Belediyesi tarafından düzenlenen Gençtival etkinlikleri, ilginç görüntülere sahne oluyor. Dün başlayan Bilişim Şenliği, Şehir Parkı içinde kurulan iki dev çadırda devam ediyor.

Bilişim sektörünün lider kuruluşlarının katıldığı şenliğin açılışında konuşan Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge bilgi toplumunun oluşmasına büyük önem verdiklerini belirterek "Bilgiyi, bilgisayar ve internet teknolojisini gençlerin kullanımına açarak onların bu konuda ufkunu açmaya kararlıyız" dedi.

Bürge konuşmasında Bayrampaşa'da altyapı sorunlarının tamamen çözüldüğünü belirterek şunları söyledi:"Bayrampaşa'da büyük bir değişim yaşanıyor. 19 Mayıs'ta başlayan Gençlik Festivali etkinlikleri, sadece gençlerimizin eğlenmesine, kaynaşmasına değil, aynı zamanda bilgi ve teknolojiyle kucaklaşmasını sağlıyor.

GENÇLERİN İLGİSİ CESARET VERDİ

Bilişim etkinliklerine gösterilen ilgi bizleri cesaretlendirdi. Bayrampaşa Belediyesi'nin bütün çalışmalarını interaktif ortama aktararak vatandaşın kullanımına açtık.

Bayrampaşa Belediyesi'nin bu öncü girişimi kısa süre içerisinde meyvelerini vermeye başladı. Üretilen hizmete, vatandaşın bulunduğu yerde ulaşmasını sağlama hedefine ulaştık.

Hızla gelişen teknolojik yeniliklere ayak uydurmak ve bunları hizmet olarak vatandaşa yansıtmak bundan sonraki öncelikli hedefimizdir.

GENÇLERDEN SEVGİ GÖSTERİSİ

Bilişim etkinliğe katılan çok sayıda genç, Belediye Başkanı Hüseyin Bürge'ye çadır girişinde sevgi gösterisinde bulundu. Daha sonra gençlere hitap eden İstanbul Valisi Muammer Güler, gençlerin geleceği iyi okuması gerektiğini söyledi.

Güler konuşmasında Bayrampaşa Belediyesi'nin kentsel dönüşüm konusunda öncü olduğunu belirterek "Bayrampaşa Belediye başkanımız büyük bir başarı sağladı. Az önce şehrin internet ortamında üç boyutlu görüntüsünü izledim. Şehrin logar kapakları bile hazırlanan teknoloji ile bilgisayardan görülebiliyor.

Bayrampaşa Belediyesinin kaydettiği gelişmeyi yakından takip ediyoruz. Öğretmen kökenli bir belediye başkanı olduğu için eğitim yatırımlarına büyük önem veriyor. Siz öğrenciler bu konuda çok şanslısınız" dedi.

Bilişim etkinliklerine TÜRKSAT Genel Müdürü Özkan Dalyan, Bayrampaşa Kaymakamı Abdülkadir Yazıcı ile çok sayıda üst düzey yetkili katıldı.

ÇADIRDA NELER VAR?

Tamamı Türk yazılım mühendisleri ve öğrencileri tarafından üretilen robot gösterilerinin yapıldığı Teknoloji Çadırında gençler son teknolojik ürünleri ve özelliklerini yakından tanıma fırsatı buldu.

TÜBİDER, TÜRKSAT, TURKCELL, Microsoft, Bimex, HP, Genpa, Türk Telekom, İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Bayrampaşa Belediyesi, Byte, Crea, Sunny, Robotsan, Edutime, Tabim, Woon, İtpro, Kasperskv, Exper, PC World ve Netron'un yer aldığı çadırda, model otomobil yarışları büyük ilgiyle izlendi.

25 Mayısa kadar açık kalacak bilişim çadırında firmalar tarafından eğitim seminerleri de verilecek. Bilişim Çadırı daha sonra indirimli ürünlerin satışa sunulacağı teknoloji pazarına dönüştürülecek ve 29 Mayıs'a kadar açık kalacak.