kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Haziran 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Cumhurbaşkanı Gül, Tokyo'da

Yeni Haber
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Japonya'ya gerçekleştirdiği resmi ziyaretin üçüncü gününde Temsilciler Meclisi Başkanı Yohei Kono ile görüştü, Türkiye-Japonya Parlamentolar Arası Dostluk Grubu üyeleriyle bir araya geldi.Gül'ün, Kono ile Japonya Parlamentosu'nda yaklaşık yarım saat süren görüşmesi basına kapalı gerçekleşti. Görüşmenin başlangıcında gazetecilerin görüntü almasına izin verildi. Görüşmeye, Devlet Bakanları Kürşad Tüzmen ile Mehmet Şimşek, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve heyette yer alan bazı akademisyenler de katıldı.

Cumhurbaşkanı Gül, konakladığı İmperial Otel'de de Türkiye-Japonya Parlamentolar Arası Dostluk Grubu üyeleriyle çalışma kahvaltısında bir araya geldi. Kahvaltıya, Devlet bakanları Kürşad Tüzmen ve Mehmet Şimşek de katıldı.Japon NHK Televizyonuna demeç veren Gül, daha sonra Cuma Namazı için Tokyo Camisi'ne gitti.Gül, namazın ardından Tokyo Camisi'nin bitişiğindeki kültür merkezinde Japonya'da yaşayan Türk vatandaşları ve Kazan Türkleri ile bir araya geldi.

Burada Türkler'e hitaben kısa bir konuşma yapan Gül, Türkiye ile Japonya arasında iyi ilişkiler kurulduğuna değinerek, ''Siz bu ilişkilerin geliştirilmesinde köprü olacaksınız. Japonya'daki Türkler'in Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyorum. Sizin ayrı bir sorumluluğunuz var'' dedi.Gül, camiden ayrılırken çocukları severek yakın ilgi gösterdi ve Türklerle sohbet etti.

AA