kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Haziran 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

CHP'li Önder Sav savcılığa ifade verdi

Yeni Haber
CHP Genel Sekreteri Önder Sav, Anadolu'da Vakit Gazetesi sahibi Nuri Aykon, Ankara Temsilcisi Serdar Arseven ve muhabiri Aslan Değirmenci hakkında ''verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme'' suçu kapsamında yürütülen soruşturma kapsamında müşteki sıfatıyla ifade verdi.

Önder Sav, avukatı Ahmet Çörtoğlu ile Ankara Adalet Sarayı'na geldi. Sav'ın ifadesi, Basın Suçları Soruşturma Bürosu Savcısı Nadi Türkaslan
tarafından alındı.Sav'ın, ifadesinde, ''telefonunu açma-kapama gibi bir durumun söz konusu olmadığını ve teknik bir yöntemle dinlenildiği'' iddiasında bulunduğu öğrenildi.İfadesinin alınmasının ardından Ankara Adalet Sarayı'ndan ayrılan Önder Sav, basın mensuplarının ısrarlı sorularına rağmen herhangi bir açıklama yapmadı.

Önder Sav, geçen hafta, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına, Anadolu'da Vakit Gazetesi Sahibi Nuri Aykon, yazı sahipleri Serdar Arseven ve Aslan
Değirmenci hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.Suç duyurusu dilekçesinde, Sav ile Merkez Valisi Ali Serindağ arasında, ''hiç kimsenin bulunmadığı bir ortamda özel sohbet niteliğinde geçen konuşmanın, gazetenin 26 Mayıs Pazartesi günlü nüshasında aynen yayımlandığı'' ifade edilmişti.Bunun ardından, Sav'ın partideki makam odasında, yetkili bir firma tarafından dinleme ve kaydetme cihazı arandığı, ancak hiçbir şeye rastlanmadığı bildirilen dilekçede, ''bu durum karşısında tek ihtimalin, odanın dışarıdan dinlenmesi olduğu'' iddia edilmişti.

Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 132. maddesi ve devamında iki kişinin görüşmesinin onların izni olmadan yayımlanmasının suç olduğu ifade edilen dilekçede, faillerin cezalandırılması talep edilmişti.Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Aykon, Arseven ve Değirmenci hakkında, TCK'nın 136. maddesinde düzenlenen ''verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme'' suçu kapsamında soruşturma başlatmıştı.

AA