kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Haziran 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

DTP'liler esnafı linç etmek istedi

CHA
Yeni Haber
Demokratik Toplum Partisi (DTP) Van İl Başkanlığı ile bazı sivil toplum kuruluşları tarafından organize edilen 'Özgür demokratik bir Türkiye için emekçiler Van'a yürüyor' mitingine halkı davet etmek için sokaklara inen DTP Van milletvekilleri Özdal Üçer ve Fatma Kurtulan, vatandaş ve esnafa el broşürleri dağıttı. Esnaflardan birinin selam almaması ve Milletvekili Özdal Üçer'in, "Akan kan sizin gibiler yüzünden" sözüne karşı esnafın, "Asıl sizin yüzünüzden kan akıyor" demesi üzerine DTP'li gurup esnafı linç etmek istedi.

Yarın Van'da yapılacak 'Özgür demokratik bir Türkiye için emekçiler Van'a yürüyor' mitingine davet için şehir merkezinde bildiri dağıtan DTP Van Milletvekili Özdal Üçer ile bir esnaf arasında geçen konuşma sonrası ortalık karıştı. Esnafın verdiği selamı almamasını içerleyen Üçer, "Sizin gibiler yüzünden kan akıyor" demesi üzerine esnaf, "Asıl sizin yüzünüzden kan akıyor" dedi. Bunun üzerine DTP'li gurup esnafı linç etmek istedi. Araya giren vatandaşlar gurubu dükkan önünden uzaklaştırdı. Kürtçe tehditler savuran gurup, daha sonra vekillerle birlikte sokaklarda bildiri dağıtmaya devam etti.

Van Kalesi arkası Atatürk Kültür Parkı'nda düzenlenecek olan miting için 100 bin adet el broşürü bastırıldığı belirtildi. Partililer ile birlikte cadde ve sokakları dolaşan DTP Van milletvekilleri Özdal Üçer, Fatma Kurtulan ve DTP'li Bostaniçi Belde Belediye Başkanı Gülcihan Şimşek ellerindeki broşürleri karşılaştıkları vatandaşlara dağıttı.