kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Haziran 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Roberto Carlos'tan açıklamalar

Yeni Haber
Fenerbahçe'nin Brezilyalı yıldızı Roberto Carlos, 2007-2008 sezonu ile ilgili yaptığı değerlendirmede, ''Şampiyon olamamak beni açıkçası çok üzdü. Türkiye Kupası'nı da elimizden çaldılar'' dedi.

Brezilya'nın Araras kentindeki malikanesinde FBTV ve Fenerbahçe Dergisi'ni konuk eden Roberto Carlos, geçen sezonu değerlendirip yeni sezon ve kendi geleceğiyle ilgili açıklamalar yaptı.

Fenerbahçe'de olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Roberto Carlos, geçen sezonun değerlendirmesiyle ilgili olarak, ''Şampiyonlar Ligi'nde Chelsea'ye karşı oynadığımız maçlarda biraz daha şansımız olabilseydi hiç kimsenin tahmin edemeyeceği çok önemli yerlere gelebilirdik. Türkiye liginde bu kadar güzel maçlar çıkarıp, Galatasaray maçında gösterdiğimiz performanstan dolayı şampiyon olamamak beni açıkçası çok üzdü. Türkiye Kupası'nı da elimizden çaldılar. Fakat önümüze bakıyoruz. Planlamaların çok iyi yapılması gerekiyor. Hedeflerimize emin adımlarla yürümemiz gerekiyor'' diye konuştu.

Brezilyalı futbolcu, geçen sezonun analizini yaptığında, Fenerbahçe'nin üç ayrı kulvarda mücadele etmeye alışkın olmadığını gördüğünü ifade ederek, ''Bu nedenle oynayabilseydim daha olumlu bir gidişat olabilirdi, fakat sonuçları tabii hiçbir zaman bilemeyiz'' dedi.

Sakatlığının tamamen geçtiğini bildiren Brezilyalı yıldız, kendisini çok iyi hissettiğini ifade ederek, ''Kendimi artık tamamen sezon başı çalışmalarına adamış durumdayım. Bir tane stres kırığı vardı. O da artık tamamen iyileşti'' şeklinde konuştu.

''KUPAYI KALDIRMAYA AZ KALDI''

Roberto Carlos, daha önce 3 kez kazandığı Şampiyonlar Ligi Kupası'nı Fenerbahçe forması altında kaldırabilme inancı sorulduğunda iddialı bir yanıt vererek, ''Çalışmamız doğrultusunda bu kupayı kaldırmaya az kaldı, göreceksiniz'' dedi.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın daha iddialı ve güçlü bir takım kurmak için elinden geleni yaptığını anlatan Roberto Carlos, ''Kesinlikle inanıyorum. Bu sezona bakarsak zaten o zafere çok az kalmıştı. Şimdi geçmişi unutacağız ve ileriye bakacağız. Başkanımız bize daha iddialı ve güçlü bir takım kurmak için elinden geleni yapıyor. Bizim çalışmamız doğrultusunda bu kupayı kaldırmaya az kaldı, göreceksiniz'' diye konuştu.

''ÜÇ KULVARDAKİ TÜM MUTLULUKLARI YAŞATACAĞIZ''

Brezilyalı futbolcu, Başkan Yıldırım ve taraftarlara seslendiği konuşmasının bir bölümünde, gelecek sezon mücadele edecekleri 3 kulvarda da başarı sözü vererek şunları kaydetti:

''Başkanımıza bana şu ana kadar verdiği destek ve duyduğu güven için her şeyden farklı bir şekilde teşekkür etmek istiyorum. Sezon sonunda ona daha fazla mutluluk vermek isterdik, ancak maalesef olmadı. Başkanımızın bu şampiyonluğu ne kadar çok istediğini biliyorduk. Fakat gerek başkanımıza gerekse taraftarımıza buradan seslenmek istiyorum ki; takım olarak 3 kulvardaki tüm mutlulukları onlara yaşatacağız. Hedefimiz bu olmak zorunda. Takım arkadaşlarımla hep birlikte çalışarak şampiyonluğu önümüzdeki sezon tekrar yaşatacağız. Taraftarımız da bize zaten gereken desteği her zaman olduğu gibi verecektir.''

''EMRE ÇOK YERİNDE VE İYİ BİR TRANSFER''

Fenenerbahçe'nin Emre Belözoğlu transferini de değerlendiren Roberto Carlos, ''Çok yerinde ve iyi bir transfer'' dedi.

Emre'nin çok kaliteli bir oyuncu olduğunu ifade eden Brezilyalı futbolcu, ''Newcastle United ve milli takımda çok sayıda maçını izledim. Performansı mükemmel seviyede. Çok yerinde ve iyi bir transfer. Takıma olan katkısıyla hedeflerimize ulaşmamız da çok büyük payı olacaktır'' diye konuştu.

''39 YAŞIMA KADAR OYNAMAK İSTİYORUM''

Futbol yaşantısını 4 yıl daha sürdürüp 39 yaşında bırakmak istediğini bildiren Roberto Carlos, futbolu bıraktıktan sonra Fenerbahçe'de farklı görevler üstlenmek istediğini kaydetti.

''Fenerbahçe adının geçtiği her yerde olmak istiyorum'' diyen Brezilyalı yıldız, şöyle devam etti:

''39 yaşıma kadar oynamak istiyorum. Önümde bir 4 sene daha var. Bu 4 senenin ardından başkanımızla oturup konuşacağım ve benden ne istediğini kendisine soracağım. Fenerbahçe'nin yöneticisi olarak mı, elçisi olarak mı yoksa teknik direktörü olarak mı görev yapacağımı başkanımızla konuşacağım. Ben Fenerbahçe'yi öylesine seçmedim. Buraya her türlü başarıyı getirmeye kalpten inandığım için burayı seçtim. Fenerbahçe adının geçtiği her yerde olmak istiyorum.''

Yaşam felsefesinin mutluluk üzerine kurulu olduğunu anlatan Fenerbahçeli futbolcu, ''Yaptığım her şeyi mutlu bir şekilde yapıyorum. Herhangi bir sıkıntıya düştüğüm zaman iyimser bir biçimde düşünmeye çalışıyorum. Ailem de bu konuda bana her zaman destek oluyor'' dedi.

''YAŞANTIM İSTANBUL'DA DEVAM EDECEK''

Tedavisini sürdürmek için sezon sonunu beklemeden ülkesine giden Roberto Carlos, İstanbul'daki yaşantısını özlediğini ifade etti.

Carlos, İstanbul'da geçirdiği ilk yılın ardından düşüncelerini şöyle dile getirdi:

''Çoğu şeye hızlı bir şekilde alıştım. Evimin, gittiğim mekanların ve arkadaşlıklarımın özlemini çekiyorum. İstanbul'u şehir olarak da çok özledim. Bir an önce dönmek istiyorum. İstanbul'dayken de geride bıraktığım çocuklarımı ve ailemi özlüyorum. Ancak futbolu bıraktığım zaman kesinlikle yaşantım İstanbul'da devam edecek. Evlilik de planlarımın arasında var.''

''FENERBAHÇE'DEN KAZANDIĞIMLA GAYRİMENKUL YATIRIMI YAPIYORUM''

Bakmakla yükümlü olduğu geniş bir ailesi olduğunu anlatan Roberto Carlos, bu nedenle kazandığı paraları yatırımlarla değerlendirdiğini belirtti.

Fenerbahçe'den kazandığı parayla gayrimenkul yatırımları yaptığını bildiren Brezilyalı futbolcu, ''Annem, babam, 3 tane kız kardeşim ve çok sayıda çocuğum var. Bakmakla yükümlü olduğum geniş bir aile. Yatırımlarımı da bu doğrultuda iyi değerlendirdim. Real Madrid'de kazandığım parayı harcamadım. Fenerbahçe'den kazandığım parayla da gayrimenkul yatırımları yapıyorum'' şeklinde konuştu.

(A) Milli Futbol Takımı'nın Avrupa Şampiyonası'ndaki şansını da değerlendiren Roberto Carlos, ''Açıkçası zor bir grupta. Ancak futbolun içinde her şey mümkün. Yunanistan'ın Avrupa şampiyonu olacağına başlangıçta kimse şans vermezdi. Favoriler her zaman kazanamaz. Önemli olan kendinize güvenmek ve ne yaptığınızı bilmektir. Türk Milli Takımı'nın da kalitesi zaten tartışılmaz. Bu nedenle başarılı olmaması için bir engel göremiyorum. Şampiyon olursa da hepimiz mutlu oluruz'' diye konuştu.

(AA)