kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Haziran 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Mengen Pilavı (Bolu)

Pirinci ayıkladıktan sonra bir saat tuzlu ve sıcak suda bekletin. Soğuk suyla birkaç kez yıkayın ve süzgece alın. Tencereye yağın yarısını alıp, kızdırın. Eti ve doğranmış soğanı ilave edip, kavurun. Et suyunu salınca; mantarları, domatesleri, şekeri ve tuzu ilave edip, kısık ateşte 30 dakika pişirin. Etler yağınla kalınca, iki bardak sıcak su ekleyin. Kaynayınca pirinci koyun ve ağır ateşte 15 dakika pişirin. Kalan yağı tavada kızdırın ve üzerine gezdirin. Ateşten aldıktan 10 dakika sonra; cevizi, dereotunu, kekiği, karabiberi koyun. Karıştırıp, servis yapın.

MALZEMELER 4 kişilik
* 2 su bardağı kepekli pirinç

* 3 çorba kaşığı tereyağı

* 2 adet soğan

* 1 su bardağı ceviz

* 1 tatlı kaşığı kekik

* 4 su bardağı su

* 1 komposto kasesi kuşbaşı doğranmış kuzu eti

* 1 domates (Küp şeklinde doğranmış)

* Yarım demet dereotu

* 1 çay kaşığı karabiber

* Tuz