kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Haziran 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Bu kadar ilgiyi başta biz de beklemiyorduk

İki yıl boyunca her cuma akşamı 'Yasemin' olarak evlerimize konuk olan Beren Saat: Bir döneme ışık tutup, rüzgar estirdik. Bu kadar ilgiyi başta biz de beklemiyorduk..
Her bölümü gençleri yakın tarihle tanıştırıp, orta yaşlıları da hüzünlendiren 'Hatırla Sevgili'nin 'Yasemin'i Beren Saat, dizinin Türkiye'de yarattığı etkiyi şöyle yorumladı: "Bu dizi geçmişimizi hiç bilmeyen ya da yanlış bilen insanların bilinçlenmesini sağladı. Bir rüzgar oluşturdu ve izleyiciyi yaşanan olaylarla ilgili kitaplar okumaya, belgeseller izlemeye yöneltti. Bu da bizim için çok sevindirici oldu."

ZAMANLAMA DOĞRU
* İki yıldır 'Yasemin'le iç içe olduğunuz diziniz bu akşam bitiyor. Neler hissediyorsunuz?
Genelde her projenin bitiminde burukluklar olur. Ama dizilerin de çok fazla uzamamasından yanındayım. Hikayeler tıkandığı zaman seyircilerin ve bizi sıkmaması için tadında bitirilmesi gerektiğini düşünüyorum ve çok fazla üzülmüyorum. Aslında doğru zamanda bitiyor.

* 'Hatırla Sevgili' tüm dizilerin arasında ayrı bir yere sahip oldu. Özellikle genç kuşağa yakın tarih hakkında bilgiler verdi...
Aslında farklı yaş gruplarından farklı tepkiler alıyoruz. Deniz Gezmiş'i vatan haini diye bilen insanların, bu ihtilallere yetişememiş genç neslin bilinçlendiğini görüyoruz. 'Hatırla Sevgili' izleyiciyi olaylarla ilgili kitaplar okumaya, belgeseller izlemeye yöneltti. Bunların geri dönüşümlerini çok fazla alıyoruz. O nedenle herhangi bir diziden çok fazla etki yarattı. İlk başlarda biz de bu kadar beklemiyorduk. Toplumsal bir bilinçlendirme ve hatırlatma oldu. Bir anlamda insanların empati kurmasını da sağladı. Bu da bizim için sevindirici oldu.

* Peki 'Hatırla Sevgili' oyunculuğunuza neler kattı?
Okullu olmadığım için oynayarak öğreniyorum. Oynayarak gelişiyorum. Dizi çekmek genç bir oyuncu için çok büyük avantajlar taşıyor. Haftalık periyotta bir takım performanslar sergileyip, hemen izleme şansınız oluyor. Eleştirileri hemen yapabiliyorsunuz. Dizi çekmek çok büyük bir atölye çalışması bence.

FİLM BU YAZ ÇEKİLECEK
* Peki bundan sonra yeni projeler var mı?
Kesinleşen bir şey yok ama. Yaza doğru Tomris Giritlioğlu'nun 'Güz Sancısı' isimli bir sinema filmi çekmesini umuyoruz. Çok büyük bir proje olduğu için aksaklıklar çıkıyor ve erteleniyordu. Bu yaz olacak umuyoruz.

* Orada nasıl bir karakteri canlandıracaksınız?
Gayrimüslim bir fahişeyi canlandıracağım. Bu de dönem filmi olacak. 6-7 Eylül'de 1955'de yaşanan olayları anlatacak. iki günde olaylardan nasıl etkilenildiğini ve bir aşkın iki günde neler yaşadığını anlatıyor. İlk sinema filmim olacak.

ARAŞTIRMA YAPACAĞIM

* 'Hatırla Sevgili' sizin için bu sinema filminin uzun bir provası gibi oldu...
'Hatırla Sevgili'de 1959 İhtilali'nden başladık, 60 İhtilali'ni anlatmak için de 6-7 Eylül'ü atlayarak geçemezdik... 'Hatırla Sevgili'ye başlarken de 1955 yılına dair bir takım belgeseller izledik. Kitaplar okuduk. Aslında konuya hakimim. Sadece biraz derinlemesine araştırma yapmam gerekecek.

* Sinema filmi için hazırlık döneminiz oldu mu ?
Her gün sette olduğumuz hazırlanma olanağımız olmadı.

* Filmde sizin dışınızda kimler var peki?
Tomris Hanım'ın net olarak saydığı isimler Murat Yıldırım, Belçim Bilgin Erdoğan ve Okan Yalabık. Filmin hazırlıkları başladı ama oyuncularımızın setleri devam ettiği için rol hazırlıkları henüz başlamadı.