kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Haziran 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Aşk kaslarının gücü için 'Kegel egzersizi'

CİNSEL TIP DERNEĞİ BAŞKANI DR. CEM KEÇE
05.06.2008
Cinsellikte mutluluğun gerekleri arasında, aşk kaslarının güçlü olması da bulunur. Bu kasları güçlü tutmak için dışarıdan anlaşılmayan basit ve etkili egzersizler yapılmalıdır..
10 yıllık evli ve 3 çocuk annesiyim. Cinsel ilişki sırasında vajinamın çok genişlediğini hissediyorum. O bölgedeki kasların eskisi gibi olmadığını ben de eşim de anlıyoruz. Vajinamın eskisi gibi olması için ne yapabilirim? Ahu Y./İstanbul

Vajinanızı eski sıkılığına kavuşturabilmek için aşk kasları adını verdiğimiz kaslarınızı güçlendirmelisiniz. Hangi kas gruplarınızı çalıştırmanız gerektiğini öğrenmek için öncelikle idrarınızı yaparken idrarı yarıda kesin ve hangi kasları kullandığınıza dikkat edin.

Dışarıdan anlaşılmaz
Bu sırada karın ve kalça kaslarınızın gevşek olmasına dikkat edin. Her birim egzersiz esnasında aşk kaslarınızı 5-10 saniye süreyle kasın ve bu kadar bir süre ara verin. Bunu arka arkaya 5-10 kez uygulayın. Bu egzersizi günde 5-10 kez yapmanız sizin egzersizlerden maksimum fayda görmenizi sağlayacaktır. Çalışma esnasında normal nefes alıp vermeye ve yalnızca aşk kaslarınızın çalışıyor olmasına dikkat etmelisiniz. Kegel egzersizleri adını verdiğimiz bu egzersizleri evde, iş yerinde, yolda, kısacası her yerde uygulayabilirsiniz. Asla dışarıdan bu egzersizleri uyguladığınız anlaşılmaz. Bu çalışmayı her gün düzenli olarak uygulamayı alışkanlık haline getirin. Bu şekilde istediğiniz sıkılığı elde edemezseniz; vajinanızın cerrahi bir operasyonla daraltılması için jinekologa başvurmaktan çekinmeyin.