kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Haziran 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Çok önemli bir dönemi tarafsız olarak anlattık

MUSTAFA KIZIL - MAGAZİN
'Hatırla Sevgili' oyuncuları bu gece ekrana veda edecekleri için hüzünlü: Çok önemli bir dönemi tarafsız olarak anlattık. Doğru dürüst bir iş yaptık. Vedalaşmak bizi hüzünlendiriyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
Çok önemli bir dönemi tarafsız olarak anlattık
atv'nin iki yıldan beri izleyicide tiryakilik yaratan dönem dizisi 'Hatırla Sevgili', bu akşam ekrana gelecek final bölümüyle sona erecek. Türkiye'nin yakın tarihine ışık tutan dizi ekran serüveni boyunca; 1960 ihtilalini, Adnan Menderes'in idamını, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının mücadelesini ve 1980 darbesini izleyiciyle buluşturdu. Özellikle genç kesime yakın geçmişin ruhunu yaşatan 'Hatırla Sevgili', oyuncuları için de unutulması zor ve çok özel bir proje oldu. Dizinin yönetmeni Ümmü Burhan ve oyuncuları Cansel Elçin, Beren Saat, Belçim Bilgin Erdoğan, Laçin Ceylan, Ayda Aksel, Ayfer Dönmez ve Ezgi Asaroğlu; 'Hatırla Sevgili'ye dair görüşlerini GÜNAYDIN'a anlattı.

* ÜMMÜ BURHAN (Yönetmen): "Bu akşamki finalimizle birlikte bir devrin kapanıp, başka bir devrin başladığı havasına kapılıyorum. 'Hatırla Sevgili'nin televizyona yeni bir anlayış getirdiğine inanıyorum. Bundan sonra daha düzeyli, daha özel işlerin yapılacağına inanıyorum. Bir işi özenli yapmanın ne demek olduğunu gördük. Tabii ki çok hüzünlüyüz. Bizim karakterlerimiz dışında anlattığımız dönem gerçek, yaşanmış. Onlarla da vedalaşmak hüzünlendiriyor bizi. Her bitiş yeni bir başlangıç. İnşallah bu bitiş daha güzel şeylere gebedir."

* CANSEL ELÇİN (Ahmet): "Bu dizide oynadığım için çok gurur duyuyorum. Bittiği için biraz hüzün var ama lezzetli yerinde bırakmak da iyi oldu. İki sene Ahmet'le birlikte yaşadım. Bu akşamdan sonra Ahmet bitecek ve bu bana hüzün veriyor. Çok önemli bir dönemi tarafsız bir şekilde anlattık ve dizi dünyasında sanata yaklaştık. 'Hatırla Sevgili'yi insanlar uzun süre hatırlayacak. İnsanlar Adnan Menderes, Deniz Gezmiş'in kim olduğunu bilmiyordu. Tarafsız olarak anlatmayı becerebildik."

* LAÇİN CEYLAN (Sevim): "Dizi bitiyor diye o kadar büyük bir hüzün duyuyorum ki anlatamam. Hatta gazete çekimlerinde kendimi tutamayıp hüngür hüngür ağladım. Böyle bir tepki vereceğimi düşünmüyordum ama içim kabarmış demek ki! Set ortamını çok arayacağımı itiraf etmeden geçemeyeceğim. 'Hatırla Sevgili', popüler kültürün istenildiğinde çok iyi kullanılabileceğini gösterdi. Gençler de yakın tarihe ilgi göstermeye başladı. Dizi sayesinde şu anda neden bu halde olduğumuzun ve gündemin kökeninin nerelere dayandığına dikkat çekildi."

* AYDA AKSEL (Selma): "İyi bir şeyi bitirmenin burukluğu yaşanıyor tabii ki. Doğru dürüst bir iş yaptık ve yarı belgesel havasında bir proje oldu. Topluma çok şey kazandırdık ve finale geldiğimizde bu duygunun verdiği iç rahatlığını hissediyoruz."

* AYFER DÖNMEZ (Işık): "Bu kadar güzel bir işin bitmesi doğal olarak insanı hüzünlendiriyor. Çok güzel bir iş yaptık gerçekten. Dizinin konsepti açısından yakın tarihle ilgili çok güzel konular işlendi. Hepimiz için güzel bir iş oldu."

* EZGİ ASAROĞLU (Rüya):
"Benim için gayet keyifliydi. Özellikle seyircinin doğumundan itibaren gelişimine şahit olduğu bir karakterin genç kızlığını oynamak kendi adıma heyecan verici bir deneyimdi. Çok keyifli bir ekiple çok güzel bir işte çalıştım. Çok özel bir proje içinde olduğum için mutluyum."
Haberin fotoğrafları