Kabaklar temizlenir haşlanır, soğutulur ve ikiye bölünür. Ortaları kaşıkla zedelenmeden çıkartılır ve ezilir. Peynir, maydanoz, dereotu, küçük küçük doğranmış domates, sivribiber, karabiber, tuz ve sıvıyağın yarısı konur. İyice karıştırılır. Tüm malzeme kabakların içine doldurulur. Domatesle süslenir. Kalan yağ üzerine gezdirildikten sonra, servis yapılır.
MALZEMELER 2 kişilik*
2 adet kabak
* 100 gram beyaz peynir
* Yarım demet maydanoz
* Yarım demet dereotu
* 1 adet domates
* 1 adet sivribiber
* Tuz
* Karabiber
* 1 fincan zeytinyağı
Yayın tarihi: 6 Haziran 2008, Cuma
Web adresi: http://www.sabah.com.tr/2008/06/06/gny/haber,034B1F4560CD4C6984F4F3298608567B.html
Tüm hakları saklıdır.