kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Haziran 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

dvd ekranı

Yavuz Baydar
Eastern Promises / Şark Vaatleri (D Home)
Film: * * * * Ekstralar: * * * *
Viggo Mortensen'e 'tetikçi Nikolai' rolüyle ödüller kazandıran sakin ama gene şiddet dolu Cronenberg filmi, bir önceki Şiddetin Tarihi gibi, cinayet ve vicdani hesaplaşma üzerine şiir gibi bir film. Londra'da deluxe bir Rus lokantası, Vory Zakone adlı suç örgütünün karargâhıdır. Yaşlı Semyon acımasız 'baba' olarak örgütü zalimce idare etmektedir. Anna adlı bir ebe, bir hastanede genç bir Rus kızın doğum yaparken ölümüne tanık olacak ve kader çizgileri Nikolai ile kesişirken müthiş bir öykü başlayacaktır. Sarsıcı.

Happy End / Mutlu Son (Sony BMG)
Film: Ekstralar: Yok
Amos Kollek, aykırı film yönetmenlerinden. New York'u mekân seçen bu filmde bizi 'loser'ların dünyasında gezdiriyor. İhtiraslı ve beş parasız Fransız oyuncu Val, Greta Garbo gibi bir Hollywood yıldızı olma umuduyla New York'a gelir ve burada evsiz barksız, sağda solda çalışmaya başlar. Bu kente hayaller kurarak gelen herkes gibi umudu canlı tutmaya çabalarken, kendisi gibi 'kayıp' olan senaryo yazarı Jack ile tanışacak ve hayat çizgisi kımıldamaya başlayacaktır.

The Power of the Game / Futbolun Gücü (Pathe / Tiglon)
Film: * * * * Ekstralar: * *
Futbol denen hadise bir topun peşinde koşuşturan 22 adamla üç hakemden ibaret midir? Euro 2008 başlamak üzereyken, bu son derece kıymetli DVD, dünyanın dört yanında insanlara futbolun nasıl dünyalar açtığını muhteşem bir dille, usta işi görüntülerle anlatıyor. Yönetmen Michael Apted, 2010 Dünya Kupası öncesi yedi farklı ülkede (Senegal, Arjantin, ABD..) topun gücünü araştırmış. Sonuç, 'topu da aşan aşk' masalı gibi.

U-571 (A & E Film)
Film:
* * * Ekstralar:
Aksiyon filmlerinin ustası Jonathan Mostow, muhteşem efektlerle yüklü filminde, Nazi denizaltısı U-571'i ele geçirme eylemini anlatıyor. ABD deniz kuvvetleri timleri denizaltıda bulunan gizli kodları ele geçirmekle uğraşırken, içerde kısılı kalacaktır. Mostow, Das Boot'taki gibi klostrofobik iç çekimlerde standartları değiştirecek kadar işinin ehli. Matthew McConaughey ve Harvey Keitel gayet göz doldurucu.
Haberin fotoğrafları