kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Haziran 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Mumcu: "Öngörülebilir ancak ağır bir karar"

ANKA
Yeni Haber
Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu Anayasa Mahkemesi'nin türban düzenlemesini iptal eden kararıyla ilgili olarak "Öngörülebilir olmakla birlikte ağır bir karardır" dedi.

Anavatan Partisi Genel Başkanı Mumcu, yaptığı yazılı açıklamada, Anayasa Mahkemesinin kararını ağır bir karar olarak değerlendirdi. Bundan sonra demokrasi ve hukuk devleti kavramlarının birbirleri ile uyumlu bir anlayış içinde kavranmasının mümkün olmayacağını savunan Mumcu, "Bu hükümetle Türkiye'nin başına hep aynı şeyler geliyor. Gerçekte Türkiye mağdur oluyor ama mağdur rolünü Tayyip Erdoğan oynuyor" dedi.

Mumcu şunları söyledi:

"Anayasa Mahkemesinin kararı öngörülebilir olmakla birlikte ağır bir karardır. Bu kararla hak ve özgürlük alanlarının genişletilmesi ve siyasal sistemin reforme edilmesine yönelik girişimlerin de önü kapanmıştır. Ben Anayasa Mahkemesinden daha özgürlükçü bir tutum ve üniversitelerde kılık kıyafet düzenlemesini devletin laik karikterine aykırı bir girişim gibi görmemesini beklerdim. Bu karara yargı kararı olarak saygı duymak zorunda olduğumuz biliyorum. Ama bir hukukçu olarak bu kararın doğruluğunu savunamam."