kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Haziran 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Dakika 1 gol 1' çalışıyorlar

Fatih DOĞAN
Portekiz'in idmanı bir maç havasında geçti. Tribünleri dolduran 22 bin kişi takımlarına çılgınca destek verdi Taktik idmanın başında 'şok gol' uygulaması yapıldı. Scolari'nin yaptığı 4 denemenin biri golle sonuçlandı..
Portekiz Teknik direktörü Scolari, tam 22 bin taraftarının izlediği idmana en önde tıpkı bir başkomutan gibi çıktı. Yelekleri dağıttı ve Türkiye karşısında sahaya süreceği 11'i belirlercesine iki takım 11'ini de değiştirmedi. Portekiz'li meslektaşlarımızdan da aldığımız yardımlarla Portekiz'in nasıl taktikler üzerinde çalıştığını gördük. Portekiz, Türkiye gibi 4-3-3 sistemiyle sahaya dizildi. Kalede; Benfica'dan Quim oynadı. Geri dörtlünün sağı Valencia'lı Miguel'e teslim. Eski Porto'lu yeni Chelsea'li Bosingwa'nın hafif sakatlığı nedeniyle Miguel 11'deydi. Türkiye maçında da muhtemelen Miguel 11'de olacak. Savunma göbeğini Ricardo Carvalho (Chelsea) ve Pepe (Real Madrid) ile oluşturan bir takıma yüksek top oynamak ancak boşa kürek çekmek demek. Sol bekte ise Chelsea'ye sağ bek olarak transfer olan ancak zaman zaman sol bek oynayan Ferreira yer aldı.

ORTA SAHANIN BEYNİ DECO
Orta üçlünün ortası takımın beyni Deco'ya emanet.
Barcelonalı yıldızın sağında Porto'lu Raul Meireles; solunda ise Benfica'lı Petit yer alıyor. İleri üçlü de ise sağda Cristiano Ronaldo, önde Benfica'dan Nuno Gomes, solda Atletico Madrid'den Simao yer aldı. Taktik idmanın başında 'şok gol' çalışması yapıldı. Başlama vuruşu yapılır yapılmaz. Top geriye; Carvalho'ya gönderiliyor. Bu futbolcu, Amerikan futbolundaki gibi ileriye hızla bindiren üç forvete derinlemesine uzun bir pas atıyor. İlerideki üçlü Carvalho'nun pasıyla pozisyon zorluyor. Scolari bu çalışmayı tam 4 kez yaptırdı. Biri gol oldu. Bu noktada Türkiye'nin maçın her iki yarısına da çok konsantre başlaması gerektiğinin altını çizelim.