kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Haziran 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Kurultay sonrası Balıklıgöl'e giden Baykal daha sonra Hz.İbrahim'in doğduğuna inanılan mağarayı gezdi.

Urfa'da mesaj verdi: Etnik kimlik şereftir

Şenol ATEŞ / SABAH
CHP lideri, Şanlıurfa'da gördüğü büyük ilgiyle moral buldu. Baykal "Şanlıurfa'ya gönlümü açmaya geldim. Türkiye çiçek bahçesidir. Etnik kimlik kişinin şerefi, devletin iftiharıdır" dedi..
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "Çiftçi Kurultayı" için geldiği Şanlıurfa'da gördüğü büyük ilgiyle moral buldu. "Şanlurfa'ya gönlümü açmaya geldim" diyen Baykal kardeşlik mesajı verirken, "Türkiye çiçek bahçesidir, etnik kimlik kişinin şerefi, devletin iftiharıdır. Terörün ve bölücülüğün kimseye yararı yok. Bunlar tuzaktır. Bu tuzağa düşmeyelim" dedi. Baykal'a Şanlıurfa'da, CHP Genel Sekreteri Önder Sav ve çok sayıda parti yöneticisi ve milletvekili eşlik etti Atatürk Spor Salonu'ndaki kurultayda konuşan Baykal, etnik kimliğe özel bir vurgu yaptı

KAFATAFATASI DEVLETİ: Türkiye ırk devleti, kafatası devleti değil. Arabımız da, Arnavutumuz da, Kürdümüz de, Çerkezimiz de vardır. İnsanların ayrı etnik kimliklerinin olması, devletimize hiçbir zarar vermez. Herkes anadilini bilecek, konuşacak, öğretecek, yayın yapacak; gazete, televizyon çıkaracak. Bunlar başımızla beraber. Etnik kimlik kişinin şerefidir, devletin de iftiharıdır. Bizim zenginliğimizdir.

ÇİÇEK BAHÇESİYİZ: Devlet kimsenin etnik kimliğini kaldırmaya muktedir değildir. Devletin elinde bunu yeniden tanzim etmesi yoktur. Bir çiçek bahçesi gibi Türkiye... Her renkten her çiçek bir arada. Beraberiz, beraber olmaya devam edeceğiz.

EVİM SİZİN: Bölünmek, ayrışmak yanlış. Biz ayrılamayız... Doğduğum ev, Urfa'da yaşayanların. Helal olsun.

'İÇTİHAT OLUŞTURACAK'
Baykal'ın gazetecilerle sohbeti sırasında Anayasa Mahkemesi'nin siyasi yasak koyduğu birisinin ara veya genel seçimlerde bağımsız aday olup olmayacağıyla ilgili konu da gündeme geldi. Baykal bu konuda hukuki yorum farkları olduğuna dikkat çekti ve Anayasa Mahkemesi'nin alacağı kararın ve konu önüne geldiğinde YSK'nın vereceği kararın önemli olacağına işaret etti. Baykal "İki kurum da bu konuda bir içtihat oluşturacak" dedi. Bugün Diyarbakır'a gelecek olan Baykal'la 40 sivil toplum kuruluşunun görüşmeme kararı aldığı bildirildi.