kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Haziran 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

TRT kanununda 9 madde kabul edildi

Yeni Haber
TRT Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının bir maddesi daha kabul edildi. Böylece bugüne kadar kabul edilen madde sayısı 9'a ulaştı.

Kabul edilen maddeye göre, yeni teşkilat düzenlemeleri nedeniyle kaldırılan, birleştirilen, ismi veya yapısı değiştirilen birimlerde daire başkanı, başkan, üye, başkan yardımcısı, bölge müdürü, bölge müdür yardımcısı, müdür, şube müdürü, müdür yardımcısı, genel sekreter, genel sekreter yardımcısı, savunma sekreteri, başuzman, uzman kadrolarında bulunanların görevleri ile kurum genel müdür uzmanlarının görevleri, bu maddenin yayımı tarihinden itibaren en geç 3 ay içinde sona erecek ve bu kişiler araştırmacı unvanlı kadrolara atanacak. Bu personel, ihtiyaç duyulan hizmetlerde de görevlendirilebilecek.

İŞÇİ SAYILMAYAN PERSONEL

Kurumda işçi sayılmayan geçici personel, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 3 ay içerisinde, sözleşmeli personel kadrosuna alınacak.

Kanun yürürlüğe girdikten sonra emeklilik hakkını kazananlara 3 ay içinde emeklilik başvurusunda bulunmaları halinde, emekli ikramiyeleri yüzde 30 fazlasıyla ödenecek. Ancak bu kapsamda emekli olan personel, emekli oldukları tarihten itibaren 3 yıl içinde TRT'de yeniden istihdam edilmeyecek.

Bu kanun yürürlüğe girdiğinde emeklilik hakkını kazanmamış, ancak bu yıl sonuna kadar emekliliği hak edecek olanlar da 2 ay içinde başvurmaları halinde emekli ikramiyelerini yüzde 30 fazla alabilecek.

''KINALI KUZULAR'' İÇİN BÖLÜM BAŞINA 168 BİN YTL''

Tasarı üzerinde milletvekillerinin soru ve eleştirilerini yanıtlayan Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, TRT'nin ''Kınalı Kuzular'' dizisi için yapımcı firmaya, bölüm başına 168 bin YTL ödediğini söyledi.

MHP Tokat Milletvekili Reşat Doğru, Türkçenin dünyada yaygınlaştırılması gerektiğini söyledi. Azerbaycan'da Türkçe yayın yapılması için bu ülkeyle 1 milyon dolarlık anlaşma yapıldığını belirten Doğru, bu anlaşmanın diğer Türk cumhuriyetleriyle de yapılmasını istedi.

DTP Siirt Milletvekili Osman Özçelik ise Anayasa Mahkemesinin başörtüsünün üniversitelerde serbest bırakılmasına ilişkin Anayasa değişikliğinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması kararını, ''insan hakları ve demokrasi açısından üzüntü verici'' olarak değerlendirdi.

''TRT'DE KÜRTÇE YAYINLAR DAİRESİ KURULMALI''

Kürtçe tam gün yayın yapan bir televizyon kanalının kurulması gerektiğini kaydeden Osman Özçelik, ''TRT'de Kürtçe Yayınlar Dairesi kurulmalı. Türkçeye verilen özen Kürtçeye de verilmelidir'' diye konuştu.

Tasarının 10. maddesinin oylaması sırasında MHP milletvekilleri, yazılı olarak yoklama talebinde bulundu. Yapılan yoklamada toplantı yeter sayısı bulunamayınca, TBMM Başkanvekili Eyyüp Cenap Gülpınar, birleşime bir süre ara verdi. Aranın ardından yapılan ikinci oylamada da çoğunluk bulunamayınca Başkanvekili Gülpınar, 10 Haziran Salı günü saat 15.00'de toplanmak üzere birleşimi kapattı.

AK Parti'li milletvekillerinin, muhalefetin de toplanma yeter sayısının olup olmadığının belirlenmesi için yoklama talebinde bulunmaları üzerine, Gülpınar, İçtüzüğün buna imkan vermediğini söyledi.