kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Haziran 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Karar MİT ve Emniyeti de kapsar"

Yeni Haber
Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, sınırsız dinleme yetkisi kararının iptali ile ilgili "Bu kararın MİT ile Emniyet de kapsayacağını düşünüyorum" dedi. Emniyet ve MİT ile ilgili kendilerine böyle bir başvuru olmadığını belirten Şahin, "Başvuru olursa kuşkusuz bakanlığım gereği yapar" diye konuştu.

Türkiye Noterler Birliğinin 37. Olağan Genel Kurulu'na katılan Adalet Bakanı Şahin, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Şahin, "Yargıtay'ın MİT'in ve Emniyetin dinleme kararının Bakanlık olarak yargıya taşımayı düşünüyor musunuz?" sorusuna "Emniyet ve MİT ile ilgili bize böyle bir dosya gelmedi. bakanlığıma Emniyet ve MİT ile ilgili böyle bir başvuru olursa kuşkusuz bakanlığım gereğini yapar" cevabını verdi. Yargıtay'ın sınırsız dinlemeye ilişkin iptal kararının kapsamlı olduğunu düşündüğünü ifade eden Şahin, "Bu kararın MİT ile Emniyet de kapsayacağını düşünüyorum. Kişisel değerlendirmem bu yönde" diye konuştu.

Şahin, Almanya'da serbest bırakılan Aysel Kaya'ya ilişkin ise şunları söyledi:

"Alman mahkemesinin serbest bırakma kararının gerekçesinin bizim iade talebimizin incelenip incelenmediğine bilemiyoruz. Bakanlığımız dün bu konuda ayrıntılı bilgi isteyen bir yazı istedi. Ayrıntılı bilgi geldikten sonra sizi bilgilendirebiliriz."

(ANKA)