kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Haziran 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Jennifer Aniston'ın katıldığı törenlerde giydiği üzerine oturan kıyafetler, vücudunu ortaya çıkarıyor ve zayıf gösteriyor.

Koyu renk ve kalın kaşlar kadını daha 'ince' gösterir

Kırmızı halılarda gördüğümüz yıldızlar aslında göründükleri kadar zayıf değiller. OK! dergisine göre onlar; hem giyimleri hem de saç ve makyajlarında yaptıkları 'hilelerle' zayıf görünüyorlar. Makyaj sanatçıları "Saçı koyu renk ve kalın kaşlı olanlar ince görünür" dedi..
* 'Nasıl Şişman Görünmezsiniz' kitabının yazarı Danica Lo, "Açık renk bir takım içine daha koyu renkli bir giysi kullanın" diyor: "Ayrıca koyu gri bir takımın içine ipek bir gömlek giymeyi deneyin."
* Kendinizi salmayın! "Omuzlarınız dik ve başınız yukarıda durursanız daha ince görünürsünüz" diyor model Niki Taylor.
* Kendinizden emin değilseniz, Jennifer Aniston gibi hem ince gösterir, hem de kusurları saklayan koyu renkler giyin.
* Bacaklarınızı güzel gösteren boru kesim bir kot pantolonun altına saklanan şirin bir topuklu giyin.

KORSE GİYİN, KÜÇÜLÜN
* Daima üzerinize oturan kıyafetler seçin. Moda danışmanı Allison Berlin, "Bol gömlek, bluz elbiseler sizi iri gösterir" diyor.
* Doğru ölçülerde sutyen kullanın. Allison Berlin, "Kadınların çoğu gerekli ölçülerden daha büyük sutyen takıyor ve bu da onları en az 5 kilo daha fazla gösteriyor" diye dert yanıyor.
* Korse kullanırsanız, bir beden küçülürsünüz.
* Uzun topuklu minik ayakkabılar giyin. Moda danışmanı Anya Sarre "Her kadının topuklulara ihtiyacı vardır" diyerek ekliyor, "Teninizle bütünleşir ve bacaklarınızın kilometrelerce devam ettiği hissini verir."
* Dar kot pantolon giyin. Neslihan Yargıcı da ince görünmek için dar kotları seçenler arasında bulunuyor.
* Sırtınızdaki yağları elbisenizin altına bir atlet, fanila ya da vücudunuzu saran bir tişört giyerek saklayın.
* Başınızın yüksekte durması için iki ya da daha fazla yastıkla uyuyun, eskisi kadar yüzünüz şiş uyanmadığınızı göreceksiniz.
* Pantolon ceplerinden kurtulun. Cepsiz pantolonlarla kalçalarınızın daha dar görünür.

KUM SAATİ GİBİ OLUN
* Göğüsleriniz büyükse göğüs bölgesi kabarık ya da ayrıntılı olan elbiselerden kaçının.
* "Plajda sade bir bikini giyin. Penelope Cruz bu tavsiyeye uyuyor. Siyah bir bikini giyip altı da kapatmak vücudu ince gösterir" diyor Sarre.
* İpek gibi parlak kumaşlardan uzak durun. Bu tür kumaşlar ışığı yansıttığı için tüm fazlalıkları gösterir.
* Vücudunuza kum saati şekli verecek kıyafetler seçin. Tek pilili etek ve elbiseler, üzerinize oturan üç düğmeli blazer ceketler, beli orta yükseklikte ve paçaları orta genişlikte pantolonlar tercih edin.
* İnce görünmek için ayaklarınızı kullanın. Jessica Simpson, "Daha uzun görünmek istediğimde 12 santimlik topuklu giyiyorum" diyor.
* Şort giyiyorsanız altında mutlaka yüksek topuklular olsun. Aksi takdirde bacaklarınız kalın görünür.
* Kaliteli bir tunik giyin. Bir tunik kalçanızın üzerinde yumuşak bir çizgi yaratırken bedeninizin en ince yerini de vurgular.
* Çanta taşıyarak kusurlarınızı örtün. Vücudunuz armut tipiyse çantanızı omzunuzda taşıyın. Üst tarafınız daha genişse el çantasıyla dolaşın.
Haberin fotoğrafları