kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Haziran 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

TSKB'nin 60 milyon dolarlık 'alışveriş' yatırımı Pendik'e

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) GYO'nun 60 milyon dolarlık bir yatırımla Pendik'te inşa edeceği Pendorya AVM, 2009'da açılacak. Alışveriş merkezinde yaklaşık 130 mağaza yer alacak..
İLİŞKİLİ HABERLER
TSKB'nin 60 milyon dolarlık 'alışveriş' yatırımı Pendik'e
Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) yatırımıyla Pendik'te yeni bir alışveriş merkezi projesi hayata geçiriliyor. Pendik-Kaynarca kavşağında inşa edilecek Pendorya Alışveriş Merkezi'nin bir cephesi de E-5 Karayolu'na bakacak. Projenin ortakları arasında Ataman Şirketler Grubu'nun da ortakları arasında yer alıyor. Tüm ihtiyaçların aynı çatı altında karşılanabilmesi amaçlanarak tasarlanan Pendorya Alışveriş Merkezi'nin 2009 yılının sonbaharında hizmete girmesi hedefleniyor. Hipermarket, elektronik market ve sinema salonları da dahil olmak üzere 130 mağazadan meydana gelmesi planlanan alışveriş merkezi, bölgenin en büyük elektronik marketine ev sahipliği edecek.

Ücretsiz otopark olacak
Alt ve üst meydanları ile açık ve kapalı mekanları bir arada barındıran bir mimariye sahip olan Pendorya Alışveriş Merkezi'nin erişim alanı, batıda Maltepe'ye, doğuda Gebze sınırlarına, kuzeyde ise Tuzla Akfırat bölgesine kadar uzanıyor. Alışveriş merkezinin en önemli özelliklerinden biri de bin araç kapasiteli otoparkının ücretsiz hizmet verecek olması. Yaklaşık 60 milyon dolar civarında bir yatırımla hayata geçirilmesi planlanan Pendorya, en önemli karayolu ağlarına bağlantı ve deniz taşıtlarına kolay erişim noktalarında yer alacak. Pendorya Alışveriş Merkezi'nin konumu ile ilgili yapılan değerlendirmelerde Pendik'in, Sabiha Gökçen Havalimanı'na ve Formula 1 pisti İstanbul Park'a yakınlığı, yapımı süren fuar ve kongre merkezi ile İstanbul'un 3'üncü yat limanına ev sahipliği yapacak olması, geleceğin iş ve finans vadisi olarak görülmesinin yanı sıra önemli bir eğitim-öğretim merkezi potansiyeli taşıması yatırımı ilçeye getirdi. Ayrıca, Pendik'in planlı yapılaşma ve düzgün altyapı ile nitelikli toplu konut projelerine ev sahipliği yapması da önemli bir gösterge oldu.
Haberin fotoğrafları