kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Haziran 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Türkiye'nin en kaliteli okulları

Yeni Haber
Milli Eğitim Bakanlığı, yılın kaliteli okul ve kurumlarını belirlemek amacıyla okulları gezerken, Türkiye'nin en kaliteli 8 okul ve 8 kurumunu belirledi. Bakanlık, en iyi üç okul ve kurumuna ödül verecek.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2005 yılında Tebliğler Dergisi'nde yayımlanan "Milli Eğitim Bakanlığı Toplam Kalite Yönetimi Uygulamaları Ödül Yönergesi" kapsamında yılın kaliteli okul ve kumlarını seçiyor. Bakanlık yapılan değerlendirme sonucunda saha ziyareti yapılacak okul kategorisinde 15, Yılın kurum kategorisinde ise 16 okul belirledi. Seçilen en iyi 31 okulu gezen Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye'nin en kaliteli 8 okul ve 8 kurumunu belirledi.

Saha ziyaretleri kapsamında okullara verilecek puan ile ilk üçe giren okul ve kurumlara ödül verilecek. Finalist okullara ise teşvik ödülü verilmesi öngörülüyor. Ödüller, 10 Haziran'da Ankara'da Başkent Öğretmevi'nde düzenlenecek, "Okullarda TKY Uygulamaları Paylaşım Toplantısı ve Ödül Töreni"nde sahiplerine sunulacak.

En kaliteli 8 Okul: Gülveren Lisesi (Ankara), Merkez Atatürk İlköğretim Okulu (Antalya), Bursa Anadolu Lisesi, Özel Sanko Okulları (Gaziantep), Erenköy İlköğretim Okulu ( İstanbul), Mehmet Ali Lahur Ticaret Meslek Lisesi (İzmir), Merkez 50. Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu (Kocaeli) ve Tekirdağ Anadolu Lisesi,

En kaliteli 8 Kurum: Kemal Yurtbilir İşitme Engelliler Meslek Lisesi (Ankara), Hasan Güçlü Ticaret Meslek Lisesi (Antalya), Bartın Anadolu Kız Meslek ve Kız Meslek Lisesi, Özel Serhat İlköğretim Okulu (Edirne), Merkez Çağdaş Yaşam kız YİBO (Hakkari), Süleyman Demirel Fen Lisesi (Isparta), İzmir Karşıyaka Anadolu Meslek Lisesi ve Kız Meslek Lisesi, Tokat İmam Hatip Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesi.

(ANKA)