kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Haziran 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Marmara Denizi’nin dibine yerleştirilen makineler ünlü okyanus bilimcisi Mike Tyron tarafından dizayn edildi. Prof. Görür de ekipteki bilim adamlarından.

Depremle ilgili net bilgiler yakında çıkar

Hande ŞARMAN/ HABER MERKEZİ
Fransızlarla ortak çalışan Prof. Görür, deniz dibindeki araçları çıkartıp ölçüm yapmaya başladıklarını söyledi..
"220 YILDA birikmesi gereken enerji 55 saniyede Marmara'ya yüklenmiştir. Kurşun namluya verilmiştir" ifadeleriyle, beklenen Marmara depremininin gerçekleşme olasılığının arttığını belirten Prof. Dr. Naci Görür, denizaltına yerleştirilen cihazlardan gelen verilerin işlenmesiyle, birkaç ay içinde çok daha net konuşabileceklerini söyledi. Geçtiğimiz yıl "L'Atalante" adlı araştırma gemisiyle Kuzey Anadolu fay hattının Marmara'da, deniz dibinde kalan bölümleri üzerinde çalışma yaptıklarını hatırlatan İTÜ öğretim üyesi Prof. Görür, "İncelemek için yerleştirdiğimiz cihazları yavaş yavaş denizden çıkartıp, ölçümlerini yapıyoruz. Elde edilen sonuçları yorumlayarak birkaç ay içinde Marmara'da deprem riski hakkında çok daha net konuşulabileceğiz" dedi.

DURUM ENDİŞE VERİCİ
"Kurşun namluya verilmiştir" ifadesinin eleştirildiğini kaydeden Görür, birçok bilim adamının, olası bir depremle ilgili endişe verici tablo olduğu hakkında bilimsel görüşleri olduğunu, yeni araştırma sonuçlarının da bunu değiştirmeyeceğini ifade etti. L'Atalante'deki ekipten, İTÜ Jeoloji'den Dr. Sinan Özeren de, geçen seneki sualtı araştırmalarının sonuçlarının, ilgi çekici ve "endişe verici" olduğunu kaydetti.
Haberin fotoğrafları