kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Haziran 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İşte Dink cinayetinden son görüntüler- VİDEO

Yeni Haber
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in katil zanlısı O.S.'nin, cinayetin ardından kaçarken farklı açılardan kaydedilen görüntüleri ortaya çıktı.

Görüntülerde, silahını beline koyan O.S., kaydı yapan güvenlik kamerasına doğru koşuyor. Farklı açılardaki birçok güvenlik kamerasına takılan ve O.S.'ye yardım ettiği iddia edilen 2 şüpheli şahsın, cinayetin ardından O.S.'nin kaçtığı yöne doğru el kol işareti yapmaları dikkat çekiyor.



* HRANT DİNK ÖLDÜRÜLDÜ

* HRANT DİNK KATİLİNİN GÖRÜNTÜLERİ

* KARE KARE DİNK'İN KATİL ZANLISININ GÖRÜNTÜLERİ

*HRANT DİNK'İN CENAZE TÖRENİ

Cinayetin ardından geçen yaklaşık 1,5 yıla rağmen Hrant Dink suikasti tam olarak aydınlatılamadı. Olayın hemen ardından harekete geçen polis, güvenlik kameralarına takılan görüntülerden harekete geçerek kısa süre içinde O.S. adlı şahsı yakalamış ancak Dink ailesi ve avukatları ise her fırsatta, " Olayın ardında başka güçler var. Bunun araştırılması gerekir." tezini savunmuştu.

Güvenlik kameraları tarafından cinayetin yaşandığı gün kaydedilen görüntülerde, cinayet öncesinde ve anında şüpheli davranışlarda bulunan iki şahıs göze çarpıyor. Katil zanlısı O.S. cinayeti işlemeden yaklaşık 1,5 saat önce kafasındaki beyaz beresi ile birlikte güvenlik kameralarına takıldı. Kameralar O.S.'nin cinayetten önce saat 13.20'de bölgeye gelerek keşif yaptığını ortaya koyuyor. Görüntüler O.S.'nin cinayet öncesinde oldukça soğukkanlı bir şekilde kaçış istikametinde incelemede bulunduğunu gösteriyor. O.S.'nin kaçarken silahını da beline yerleştirme anı kameralara yansıyor.

Kameralar O.S.'ye cinayette yardımcı oldukları iddia edilen 2 şüpheliyi de farklı açılardan kaydetti. O.S.'nin kaçmasının ardından bölgede bulunan inşaat alanından çıkan iki şahıstan bir tanesinin koltuğunun altında ajanda bulunması dikkat çekiyor. Şahısların O.S'nin kaçtığı yöne doğru el-kol işaretleri yapmaları dikkat çekiyor. Görüntüleri inceledikten sonra iki şahıs hakkında emniyet yetkilileri tarafından yapılan araştırmalarda, şüpheli şahısların inşaatta çalışmadıklarının tespit edildiği öğrenildi. Şüpheli iki şahıs O.S.'nin uzaklaşmasının ardından hiçbirşey olmamış gibi inşaat alanına tekrar giriyor.

Bir bankanın güvenlik kamerasına da Dink'in son görüntüleri yansıyor. Cinayetin işlenmesinden yaklaşık 4 dakika önce saat 14.55'de bankaya giren Dink elindeki sıra numarasını görevliye veriyor. Bir süre işlem için bekleyen Dink'in hemen arkasındaki duvarda asılı saate baktıktan sonra bankadan ayrıldığı gözleniyor. Hrant Dink öldürülmeden yaklaşık 5 dakika kadar önce bankaya gelerek işlem yaptırıyor. Elindeki sıra numarasını banka görevlisine veren Dink, bir süre işlemi bekliyor. Arkada bulunan saate bakan Dink, daha sonra bankadan ayrılıyor.

İŞTE DİNK'İN SON SANİYELERİ

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in, öldürülmeden saniyeler önceki görüntüleri, bir bankanın ATM cihazının güvenlik kamerasına yansıdı.



Agos Gazetesi binası yakınındaki bir bankanın ATM cihazının güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, Hrant Dink, ATM'den para çeken bir kişinin arkasından birkaç saniye görüntüleniyor. Dink, bu görüntüden yaklaşık 10 saniye sonra vuruluyor.

Görüntülerde, olayın ardından çevredekilerin endişeli bakışları ve olay yerine doğru yürüyen insanlar ile olay sonrası polisin güvenlik şeridi çekmeleri de yer alıyor.

(CHA)