kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Haziran 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Yavuz Bingöl, önceki gün Cihangir’deki bir kafede arkadaşlarıyla sohbet ederken objektifimize yakalandı ve sorularımızı yanıtladı.

İki yabancı yönetmen Cannes'da rol teklif etti

İlker GEZİCİ
'Üç Maymun' filmindeki rolü ile Cannes Film Festivali'nde büyük beğeni toplayan Yavuz Bingöl: Dünyanın bir numaralı festivalinde yer almak benim için çok büyük bir onurdu. İki yönetmenden teklif geldi..
İLİŞKİLİ HABERLER
İki yabancı yönetmen Cannes'da rol teklif etti
Cannes Film Festivali'nde Nuri Bilge Ceylan'a 'En İyi Yönetmen' ödülü getiren Üç Maymun' filmindeki performansıyla 'En İyi Erkek Oyuncu' adayları arasında yer alan Yavuz Bingöl, "Kırmızı halıda yürümek rüya gibiydi" dedi. Başarılı oyuncu, "Nuri Bilge Ceylan'dan çok şey öğrendim. Benim için bir öğretmendi" diye konuştu.

Çok etkilendim
Yavuz Bingöl, Nuri Bilge Ceylan'la çalışmaktan duyduğu heyecanı ve Cannes izlenimlerini anlattı: "5 gün önce döndüm. Yorgunluğumu henüz atamadım. Rüya gibiydi! Ödül alınca rüyamız da gerçekleşmiş oldu. Dünyanın bir numaralı festivalinde yer almak benim için çok büyük bir onur. Her şeyden çok etkilendim. Özellikle kırmızı halıda yürürken çok heyecanlandım. Bir Türk filminin oradaki başarısı da azımsanacak gibi değil..." 'En İyi Erkek Oyuncu' ödülünü 'Che' filmindeki rolüyle Benicio Del Toro'ya kaptırdığı için üzgün olmadığını belirten Yavuz Bingöl, şunları söyledi:

Öğretmen gibiydi

"Oyunculuk adına filmden çok şey öğrendim, pek çok şeyin farkına vardım. Bildiğim şeylerin altyapısını daha da sağlamlaştırdım. O açıdan film okul, Nuri Bilge de öğretmen gibiydi." Bingöl, "Üç Maymun bundan sonraki oyunculuk kariyerinizi nasıl etkiler?" sorusuna da şu yanıtı verdi: "Ben hislerimle hareket ediyorum. İyi bir senaryo kendini belli ediyor, ben de onu hissediyorum zaten. Nuri Bilge'yle nasıl buluştuysa hislerim, aynı şekilde doğru şeyler yapmaya çalışacağım."