kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Haziran 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Ankara Kalesi 2. kez festivalle coşuyor

Yeni Haber
Ankara Kalesi'nin kültürel dokusuna sahip çıkanlar, çevresindeki zengin tarihsel örgüye rağmen bugüne kadar yeterince ilgi görmeyen Kale için 5-8 Haziran 2008 tarihleri arasında yeniden bir araya geliyor.

Kale'de 4 gün boyunca sürecek olan festivalde bu yıl, konserler, dans ve halkoyunları, defileler, yazar ve şairlerin imza günleri, kukla tiyatrosu, el sanatları sergi ve üretimleri, açık hava sineması, resim ve fotoğraf sergileri gibi birbirinden renkli 150'yi aşkın etkinlik Ankaralıları bekliyor.

Ankara Kalesi'nin Ankara'yla bağlarını yeniden kurabilmesi amacı ile Ankara Kalesi Derneği ve Altındağ Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirilecek olan 2. Ankara Kale Festivali 5-8 Haziran tarihleri arasında hem Ankaralıların hem de yetkililerin dikkatini Kale'ye çekmeyi, Kale'yi hak ettiği noktaya yeniden taşıyabilmek için tüm çözüm ortaklarıyla işbirliğinin yapmayı amaçlıyor.

MALKOÇOĞLU KALE'DE

Kale'nin farklı mekanlarında 4 gün boyunca devam edecek olan festivalde bu yıl, Sinema sanatçısı Cüneyt Arkın Malkoçoğlu tiplemesiyle kaleyi fethedecek. Festivalin açılış günü (5 Haziran) Malkoçoğlu, atıyla Kale'de dolaşacak.

Yeni Türkü'nün ücretsiz vereceği açık hava konserinin yanı sıra festivalde, doğumunun 800. yıl dönümü dolayısıyla Nasrettin Hoca'nın da eşeğiyle kalede gezintisi canlandırılacak.

ANKARALILAR KALE'DE, KENTİN YÜREĞİNDE BULUŞACAK

Festivalde Türk Parlamenterler Birliği Türk Sanat Musikisi Korosu, Alman Kültür Merkezi'nin müzik dinletileri, Olgunlaşma Enstitüsü Osmanlı Kıyafetleri defilesi, Antika Müzayedesi, Kitap Mezatı ve kukla gösterileri gerçekleştirilirken, Kale'nin çeşitli yerlerinde kurulacak stantlarda, canlı el sanatları yapımları izlenebilecek, ziyaretçiler sergilenen resim ve fotoğrafları görebilecek. Ankara Devlet Opera Bale sanatçılarının Kale'nin bugüne kadar açılmayan Akkale bölümünde özel bir konseri gerçekleştireceği festivale ayrıca, Mısır Arap Cumhuriyeti de festivale Onur Konuğu Ülke olarak katılıyor.