kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Haziran 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kapıkule davasında 13 kişi daha ceza aldı

Yeni Haber
Kapıkule Sınır Kapısı davasında tutuksuz olarak yargılanan sanıklardan 13 kişi daha ceza aldı. Kapıkule Sınır Kapısı'nda, gümrük ve muhafaza memurları ile gümrüksüz satış mağazası sahibi ve çalışanlarına yönelik düzenlenen operasyon çerçevesinde, haklarında, "Teşekkül halinde rüşvet ve irtikap suçuna iştirak, denetimle yükümlü olduğu halde irtikap suçunun işlenmesine kasten göz yummak" iddiasıyla gümrük müdürü, müdür yardımcıları, kısım amirleri ve memurların da aralarında bulunduğu 19 kişinin yargılanmasına devam edildi.

Edirne 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanıklar eski Edirne Gümrük ve Muhafaza Başmüdürü İ.H.E., Edirne eski Gümrük ve Muhafaza Başmüdür yardımcıları M.S ve A.S, müdürlüğün çeşitli birimlerinde yönetici ve memur olarak görev yapan İ.G., R.O., N.A., B.E., A.R.S., Y.T., N.D., A.T., E.C., İ.D., F.B., A.Y., Y.K., D.Ç. ve M.U. ile avukatları katıldı. Eski Edirne Gümrük ve Muhafaza Başmüdür yardımcısı R.B ise duruşmaya katılmadı.

Eski Edirne Gümrük ve Muhafaza Başmüdür yardımcısı A.S, verdiği ifadede kendisini yöneltilen suçlamaları reddetti.

A.S., isnat edilen suç tarihinde gümrükte nöbet tutmadığını, kendisine bağlı 4 birimde çalışanların da suçlamalarla ilgili haklarında dava açılmadığını belirterek beratını istedi.

Sanık avukatı Mustafa Bulun da müvekkilinin suçsuz olduğunu ve giriş çıkışların yoğun olduğu tarihlerde de müvekkilinin nöbet tutmadığını savundu.

Önceki duruşmada bulunmayan sanık aday muayene memuru D.Ç. de aday memur olması nedeniyle herhangi bir işlem yapma yetkisinin bulunmadığını dile getirerek pasaport ve araçlara ilişkin işlemlerinin yapıldığı yerde bulunmadığını açıkladı.

Menfaat temin edilip edilmediği konusunda bir bilgisinin olmadığını belirten D.Ç., suçlamaları kabul etmediğini vurguladı.

Sanık muhafaza memuru M.U. da geçici görevle geldiği Kapıkule Sınır Kapısı'nda, personel ve hudut kapısında birer gün görev yaptıktan sonra Pazarkule Sınır Kapısı'nda görevlendirildiğini belirterek kendisini savundu.
Edirne 1. Ağır Ceza Mahkemesinde tutuksuz yargılanan sanıklardan İ.H, R.B, M.S, A.S, İ.G, R.O, N.A, B.E, A.R.S, R.T, R.D, İ.D, A.T, Türk Ceza Kanunu'nun 250. ve 251. maddeleri gereğince 6 yıl 3 ay yıla kadar hapis cezası verildi. Şahısların cezayı bir hafta içerisinde temyize götürecek.


CİHAN