kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Haziran 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Ziraat şubeleri Yunanistan'da en büyük Türk yatırımı"

Yeni Haber
Ziraat Bankası'nın bu yaz Yunanistan'da iki şube açacak olması Avrupa basınının dikkatini çekti.

Financial Times gazetesi, Ziraat'ın 18 milyon Euroluk yatırımının, bir Türk kuruluşunca Yunanistan'da şimdiye kadar yapılan en büyük yatırım olacağını yazdı.

Finacial Times gazetesi, "Türkiye'nin en büyük kredi kuruluşu" olarak nitelendirdiği Ziraat Bankası'nın yaz aylarında Atina ve Gümülcine olmak üzere, Yunanistan'da iki şube açacağını duyurdu.

Ziraat Bankasının Yunanistan'da gerçekleşeceği 18 milyon Euroluk yatırımın da bir Türk kuruluşunca şimdiye kadar ülkede yapılan en büyük yatırım olduğuna işaret eden FT, Atina şubesinin ilk aşamada Yunanistan'da faaliyet gösteren Türk mağaza ve lokantalarına odaklanması beklendiğini de kaydetti.

Gazete, Gümülcine şubesinin ise, "Giderek artan bir biçimde Türkiye ile ticareti yapan çoğu Türk kökenli, büyük Müslüman azınlığı hedefleyeceğini" de yazdı.

Bu arada, İngiliz gazetesine konuşan Ziraat'ın Yunanistan Müdürü Öznur Özeniş ise, Ziraat'ın, Yunanistan'ın hem Yunan, hem de Türk müşterilerini çekmeyi beklediğini söyledi.

Özeniş "Bu noktaya gelmemiz, iki yıla yakın bir süre aldı ancak başlayacağımız zaman işlerimizin hızlı bir biçimde gelişeceğinden eminiz" dedi.

Financial Times de, bir devlet bankası olan Ziraat'ın Türkiye'nin dışında 20 ülkede faaliyet gösterdiğine dikkat çekerken Ziraat'ın Yunanistan'a gelişinin Yunan Ulusal Bankası'nın (NBG) Türkiye'nin sekizinci büyük bankası olan Finansbank'ı almak için 3.8 milyar Euro ödemesinden iki yıl sonra gerçekleştiğini yazdı.

(ANKA)