kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Haziran 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Analistlere güvenmeyin, 'Petrol 60 dolara gerileyecek' demişlerdi"

AIR France CEO'su Jean-Cyriel Spinetta: "Petrol fiyatları konusunda analistlere kesinlikle güvenmiyorum. Petrol 80 dolarken analistler 60 dolara gerileyeceğini iddia ediyordu."

Emirates Airline Başkanı Tim Clark: "Petrolün 200 dolara çıkacağını zannetmiyorum. Bugünkü durumda petrolün aslında 65-85 dolar arasında seyretmesi lazım. Aradaki farkın nedeni dış etkenler ve speakülasyonlardır. Emirates olarak geçen senelerdeki kârlılığımızı koruyacağız"

ILFC CEO'su Steve Udvar-Hazy: "Birçok şirket zaten 7-10 yıldır zarar ediyordu. Ancak 2007'de herkes kâra geçti. Şimdiki durum yüzünden birçok şirket battı, bir kısmı da batacaktır."

Cathay Pasific CEO'su Tony Tyler: "En azından bizim doluluk oranlarımız şu an için iyi gidiyor diyebilirim. Ama bavul başına alınan ücretlerin daha da yaygınlaşacağını öngürüyorum."

British Airways CEO'su Willie Walsh: "2007 yılı hayatımızın en kârlı ve güzel yılıydı. Petrol fiyatlarındaki artış kesinlikle bilet fiyatlarını da artıracaktır. Biz de belli uçuş güzergâhlarını kapatma veya sayısını düşürme üzerinde çalışıyoruz."