kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Haziran 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
MAHMUT ÖVÜR

CHP'nin CHE'leri görevde!

CHP İstanbul il yönetiminin hayata geçirdiği Cumhuriyet Halk Evleri (CHE) projesi büyük ilgi görüyor. Önceki gün bu projenin ilk örneği olan Kâğıthane Cumhuriyet Halk Evleri'ne konuk olduk.
Daha binanın bulunduğu sokağa girişte CHE'lerin semte getirdiği hava dikkat çekiyor. Temiz bir sokak, dış cephesi güzelleştirilmiş bir bina ve birbirinden şık çalışma alanlarının ve bilgisayarlarla donatılmış dersliklerin bulunduğu odalar. Bir anlamda geleneksel Halk Evleri'nin yeni versiyonu diyebiliriz.
CHE'lerin amacı daha iyi anne baba, daha iyi öğrenci ve daha bilinçli gençlerin yetişmesine katkı sunmak...
Ağırlıkla kadınların görev yaptığı evlerin yoğun ilgi görmesini İl Başkanı Gürsel Tekin şöyle değerlendiriyor:
"Toplumun böyle mekanlara ihtiyacı var. Her kesimden insan başvuruyor. En önemlisi de sadece İstanbul'dan değil Anadolu'dan da talep var."
Gerçekten de Kağıthane'deki merkeze gittiğimizde her kesimden vatandaş vardı. Özellikle türbanlıların sayısı bir hayli fazlaydı.
Bu manzarayı görünce biz de yetkiliye şakayla karışık "Burası 'kamu' alanı değil mi?" diye soruyoruz. Yetkili tebessümle cevap veriyor:
"Hizmet alana kapımız her zaman açık."
Ankara'da garip siyasi tartışmaların yaşandığı bir süreçte, CHP İstanbul İl Örgütü'nün tıpkı 70'lerdeki gibi halkla buluşan, alternatif öneren bir çabaya imza atması övgüye değer...