kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Haziran 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kastelli'nin korumasından ilginç ifade

Yeni Haber
''Banker Kastelli'' olarak tanınan iş adamı Abidin Cevher Özden'in intiharına ilişkin soruşturmayı yürüten savcı, Özden'in koruması ve şoförünün ifadesine başvurdu.

Kuşdili Caddesi Efes Çarşısı'nda Abidin Cevher Özden'in bürosunda meydana gelen intiharına ilişkin soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Dursun Yılmaz, Özden'in koruması Erkan Şat ile şoförü Aygün Bektaş'ın ifadesini aldı.

Şat ve Bektaş'ın, Savcı Yılmaz'a, iş adamı Özden'in son bir hafta içerisinde yaşadığı psikolojik bunalımı ve içinde bulunduğu maddi sıkıntıya ilişkin bilgi verdikleri öğrenildi.

Bu arada, cumhuriyet savcılığının, Özden'in intiharından önce, iş adamı Erdoğan Demirören, eşinin hizmetçisi-aşçısı, medya kuruluşları ve eşi ile çocuklarına yazdığı 4 zarf içerisindeki notların da incelenmek üzere Kriminal Polis Laboratuvarına gönderdiği bildirildi.

KORUMASI VE ŞOFÖRÜNÜN ANLATIMLARI

Özden'in koruması Erkan Şat, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Özden'in 1984 yılından bugüne kadar 6-7 kez battığını anlattı.
Özden'in parası olduğu dönemlerde 3 çuval tebrik mesajı geldiğini belirten Şat, sıkıntıya düştükten sonra 1 tane bile tebrik kartı almadığını öne sürdü.

Abidin Cevher Özden'in, her gün işe gelirken içerisinde evrak bulunan çantasını da getirdiğini ifade eden Şat, şu bilgileri verdi:
''Dün sabah çantasıyla gelmemişti. Bir şeyler olacağını hissettik. Geçen yıl oğlunun mezarı başında da intihara teşebbüs ettiğinde çantasıyla çıkmamıştı. Büroya gelince bizi dışarı gönderdi. Telefonla bile hep yanımızda konuşurdu. Bizden bir şey saklamazdı. Çıkmamızı isteyince şüphelendik. Bir süre sonra geri döndüğümüzde (İyi misin ağabey?) dedik. Önce iyi olduğunu söyledi. Daha sonra, (İyi değilim) dedi. Masasında oturuyordu. Ceketini bile çıkarmamıştı. Endişemizi ifade edince, (Yok bir şey merak etmeyin. Mektup yazacağım) dedi. Biz de tekrar bürodan çıktık, ama endişe içerisindeydik. Ne yapacağımızı düşünürken tabanca sesi geldi.

İçeri girdiğimizde, başka bir masadaki koltukta oturuyordu. Ceketi, kendi koltuğunun arkasına asılmış durumdaydı. Demek ki içeride biraz dolaşmış. 6 gündür hep böyle sıkıntılıydı. Ceketinin ceplerinde hiçbir şey yoktu. Ailesi dahil, tek başına bir adamdı.''

Erkan Şat, iş adamı Erdoğan Demirören'e hitaben yazılı notun içeriğine ilişkin ise Özden ile Demirören'in dost olduklarını ve zaman zaman görüştüklerini söyledi.

Şat, Cevher Özden'in silah taşımayı sevmediğini, ancak bürosunda ruhsatlı silah bulundurduğunu anlatarak, dün intihar olayında kullandığı tabancanın Smith Wesson 3.57 Magnum olduğunu bildirdi.

Abidin Cevher Özden'in üzerinde kayıtlı sadece BMW bir otomobilinin bulunduğu, onunda 5 ayrı icra takibi nedeniyle 3'üncü kişilere satılamadığı öğrenildi.

(AA)