kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Haziran 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Elbiseli pirzola

Tavada bir çorba kaşığı yağı eritip, pirzolaları arkalı önlü kızartın ve bir tabağa alın. Aynı tavada ince ince kıyılmış domates ve biberleri iyice pişirin. Tuz, karabiber ve kekik katıp, karıştırın. Yufkaları sigara böreği hazırlar gibi sekiz eşit parçaya bölün. Her bir parçaya önce domatesli sosu, sonra pirzolayı, en son da rendelediğiniz kaşar peynirini koyup, üçgen şeklinde sarın. Hazırladığınız böreklerin üzerine yumurta sarısı sürüp, fırında kızarana kadar pişirin.

MALZEMELER 4 kişilik
*
6 adet pirzola

* 2 adet yufka

* 2 adet domates

* 2 adet yeşil biber

* 1 çorba kaşığı margarin

* 2 çorba kaşığı kaşar rendesi

* 1 yumurtanın sarısı

* Tuz

* Kekik

* Karabiber