kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Haziran 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Tasarımcılardan farklı dokunuşlar

Ressamlar Günseli Kato ve Şeyda Cesur ile moda tasarımcıları Gülin Özen ve Hande Sayın, hayallerindeki dekoratif objeleri tasarladı. Özen, renkli ve eğlenceli bir abajur; Kato varak bir koltuk; Cesur bir paravan; Sayın ise aşk temalı sandalye yaptı..
Günseli Kato Ressam
İki farklı kültürün renkleri ve ışığını tuvallerinde bir araya getiren ve eserlerini Çırağan Sarayı'nda açtığı mağazasında sanatseverlerin beğenisine sunan ünlü ressam Günseli Kato, tuvallerinde kullandığı varak ve fırça darbelerini bu kez bir koltuğa uyguladı. Resim sanatındaki özgün tasarım yeteneğini; takı, mobilya, tekstil ve iç mimari süslemeler gibi farklı alanlarda da kullanmaktan hoşlandığını söyleyen sanatçı, kolonyel tarzdaki varaklı mobilya üzerinde yine bu düşünceyle yaptığı çalışmayı vurgulamayı tercih etmiş. "Farklı disiplinlerdeki sanatçıların bu tür çalışmalar yapmasının sanatta yeni ufuklar açacağını düşünüyorum" diyen Günseli Kato, resmettiği balık figürünü ipek kumaş üzerine uygulayarak varaklı bir koltuğa giydirdi.

Şeyda Cesur Ressam
Özellikle kaftan figürlü çalışmalarıyla dikkat çeken Şeyda Cesur, çalışmalarında el yapımı kağıt, kirnap, patron kağıdı gibi doğal malzemeler kullanıyor. Başarılı ressam; kendisinden dekoratif eşya tasarlaması istendiğinde ise ilk olarak kullanılmış bir çocuk paravanı ve eski bir kutu bulduğunu belirtiyor. Yaptığı tasarımı "Küçük paravan canlı renklerle buluştu, kostüm formlu desenlerle birleşti, kutuya dokunuş da paravanın yolundan ilerledi" cümlesiyle özetleyen Cesur, kendi tarzıyla yeni bir katman oluşturdu.

Gülin Özen Moda tasarımcısı
Çocuklar için kıyafetler tasarlayan moda tasarımcısı Gülin Özen'in hazırladığı ürünün teması; 'oyuncaklarını ve çocuksu yönlerini hep hatırlayan bilgi çağı çocukları.' Bu çalışmasında iki önemli unsuru bir araya getiren Özen, aydınlatmaya kumaşlar ve bebekler ekledi. Bilgi çağı çocuklarının çocuksu yanlarını yansıtan bu tasarımda endüstriyel yön, teknoloji ile bağdaştırıldı.

Hande Sayın Moda tasarımcısı
Moda tasarımcısı Hande Sayın, tasarladığı sehpa ve sandalyeyi; yaz ve aşk temasını birleştirerek ortaya çıkardığını söylüyor: "Yaz; coşkusu, enerjisi, güneşi ve meyve renkleriyle, aşk ise yaşattığı duygularla, tüm soğuk renkleri sıcağa çevirir. Bir evdeki en köşeli 'ciddi suratlı' sayılabilecek iki mobilyayı, deri bir dekoratif obje ile süslerken, bu çağrışımlarla yola çıktım, onlara yazı ve aşkı giydirmek istedim. Köşeleri yuvarlandı, meyve renkleri ile neşeye büründü, içlerindeki çocuksu ruh ortaya çıktı."
Haberin fotoğrafları