kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Haziran 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
SİNAN AKYÜZ
Kadınlar&erkekler&ilişkiler

Bir ilişkide erkek güven kadın ise güvence ister!

İlişkilerde kadının erkekten güvence istemesi bir zeka ürünüdür. Beyaz atlı prens dururken, beyaz atlı 'seyis'e gönüllerini genellikle kaptırmazlar.
Çok şanssız bir kadınım. Altı yıldır flört ettiğim ve evlenmeyi düşündüğüm erkek iflas etti. Beş kuruşu kalmadı. Parası kalmadığı gibi uçan kuşa bile borç taktı. Bana karalar bağlattı. Kara gününü çekemeyeceğim için de onu terk etmeyi düşünüyorum. (Kısmet L.)

Bence şanssız bir kadın değilsiniz. Olsa olsa 'kısmet!'siz bir kadınsınız. Altı yıldır söğüşlediğiniz adamı terk etmeden önce mahkemeye gidip isminizi değiştirseniz daha iyi edersiniz. Şimdi gelelim 'esas!' hakkındaki düşüncelerime... İkili ilişkilerde en büyük çıkmazlardan biri, kadının beklentisi ile erkeğin beklentisinin çoğu noktada kesişmemesi. Bir ilişkide kadın erkekten 'güvence' isterken, erkek ise vereceği güvence karşısında kadından sadece 'güven' istemektedir.

KADIN NEDEN GÜVENCE İSTER?
Acaba kendi kanatları üstünde uçmasını bilmedikleri için midir? Bence "Hayır!" Bir ilişkide kadının erkekten güvence istemesi tamamen bir 'zeka!'nın ürünüdür. Çünkü kadınların maddi beklentileri (güvenceleri) erkeklerin omuzlarına yüklenmiştir. Bu yüzden de kadınlar 'beyaz atlı prens!' dururken, omuzu düşük 'beyaz atlı seyis!'e gönüllerini pek kaptırmazlar. Şayet yazdıklarıma inanmayan biri varsa, onlar da kusura bakmasın ve gidip sokaktaki mutlu kadınlara baksın. O mutlu kadınların beyaz atlı bir prensle evli olduklarını görecekler. Ayrıca o kadınların ne kadar 'sağlamcı!' ve 'sağmalcı!' olduklarını da görecekler. Peki, bekarken her önüne gelen kadınla yatağa giren erkek, neden evleneceği kadında güven arıyor? Bence bir erkek evleneceği bir kadında güven arıyorsa, hayatına giren önceki kadınlarla yaşadığı ilişkiyi onaylamadığı içindir. O kadınları 'düşüp kalkılacak kadın!', en sonuncu kadını ise 'evlenilecek kadın!' olarak kafasında sınıflar. İşin ilginç tarafı ise o erkeğin güven duyduğu kadına geçmişte de başka bir erkek güven duymamıştır. Kıssadan hisse, erkekler birbirlerinin güvenmediği kadınlara güvenip evleniyorlar.