kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Haziran 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Faşistlerin de sersem olma hakkı var!

- Toplumu geren, bölen hikâyelerden biri de Ergenekon süreci. Bunun çözülmesinden, aydınlığa kavuşmasından niye rahatsız oluyor bir kısım medya?
- Derin devlet dediğimiz bir şey var. Bütün ordu değil ama JİTEM'iyle şusuyla busuyla asker de var içinde, polis de, milletvekili de, medya da, sendikacı da, akademisyen de... Bunlar niye Avrupa'yı istemezler? Mesela medyada yıllanmış yazarlarımız var, Avrupa basınında bu adamlar olur mu? Bilmem kaç yüz tane üniversitemiz oldu sağda solda, o akademikler dünya standartlarına uymuş bir üniversitede akademik olabilirler mi?

- Yani bunun için mi o oluşumun içinde yer alıyorlar?
- Sadece o değil, bu adamlar belli bir ideolojiyle bakıyorlar dünyaya. O ideolojileriyle zaten bu kadar kalitesizler! Çünkü dünya standartlarına falan uyan bir ideoloji değil. Ama bir taraflarından da biliyorlar ki AB içindeki bir Türkiye'de bu adamlara yer yoktur, kalmayacaktır.

- Şu da var; Ergenekon bir örgüt olmanın ötesinde. Toplumsal tabanı, bir ruhu var. İnsanları buraya çeken nedir?
- Eğitim sistemimiz bu çünkü! Herkes sanıyor ki 'vatan, bayrak' diye bağırırsa birtakım kusurları gözden kaybolabilir...

- Aidiyet duygusu mu hissediyorlar?
- Mesela Yasin Hayal'le Ogün Samast gibi birtakım çocukların müthiş bir beyinleri var da o beyinle düşünüp mü böyle olmayı seçmişler? Yoo, bu propagandayı kaldır, başka türlü de olur onlar. Türkiye'deki insanlar doğuştan faşist falan değil ama verilen ideolojiyle öyle oluyorlar. Hamur gibi, öyle veya böyle şekil veriliyor. Bu propagandayı kesin, her şey değişir. Onun için diyorum ki, geri dönülmeyecek bir noktada değiliz.

- 2008 sonunda Genelkurmay Başkanı değiştiğinde bir darbeden söz ediliyordu. Hâlâ darbe ihtimali var mı Türkiye'de?
- Valla yok demek zor! Türkiye bunu bunca zamandır yaptı, gene yapar. Yaparsa korkunç olur ama bu olmaz anlamına gelmiyor. Faşistlerin de sersem olmak gibi bir demokratik hakları var! Ayrıca bir haberde '2009'u beklediklerini' okudum. Demek ki birini bekliyorlar.

- AB süreci içindeyken, parti kapatılmasına Avrupa'dan bile itiraz varken darbe yapılabilir mi gerçekten?
- Yalnız Avrupa değil, bütün bir dünya konjonktürü böyle bir olaya karşı. O bakımdan tartışılacak bir şey yok. Ama bugüne kadar niye yaptılar? Sebep neydi? İtalyan savcı ne dedi? "Yaralı halde daha tehlikelidirler..." Çünkü can havliyle yaparlar. Yaparlarsa, verecekleri zararı bu memleketin tamir etmesi zaman alır, çünkü müthiş kanlı, berbat bir şey olur.