kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Haziran 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Roze alır mıydınız?

Sinan Özedincik (Gazeteci)
Meyvenin yanında çok şık olur
"Rakı, nikotin ve çayı yoğun tüketen bir toplumuz. Bunların buruk ve güçlü bir tadı var. Bu yüzden meyve aromasına fazla alışık değiliz. Kendi kültürüne, bilgisine inanan insan çok rahatlıkla roze içebilir. Kendisine eşlik eden bayan arkadaşı dondurma yerken veya meyve yerken çok rahat buz gibi roze söyleyebilir. Bence çok da şık olur. Pahalı olması, bilinmemesi, içilmemesi için neden değil. Güç gösterisine uygun olmadığını düşündükleri için içmeyenler var. Gidin Fransa'ya özellikle öğle saatlerinde bütün bistro'larda erkekler roze içiyor."

Serdar Ertem (Reklamcı)
Pembe şarap kadınlara yakışır
"Şarap içmekten zevk alan bir erkek olarak, en kaliteli üzümden bile yapılmış olsa roze içmeyi tercih etmem. Tipik Türk erkeği olarak rakı-balık muhabbetinden hoşlanırım ve sadece romantik olmak gerektiğinde şarap içerim. Barda ise viski ya da votka tercih ederim. Türk kadınlarının sert mizaçlı, 'maço' erkeklerden daha çok hoşlandıklarını varsayarsak, pembe renkli şarabı da kadınlara yakıştırırım."

Onur Özgey (EsCa Gıda Genel Müdürü)
Yazın soğuk bir kadeh neden olmasın!
"Roze şarabı, nispeten şekerli yapısı nedeniyle ortada kalmış bir şarap olarak görüyorum. Bu yüzden de tercih etmiyorum. Kırmızı ve beyaz şarabın karakterini maalesef bu şarapta bulmak mümkün değil. Bildiğim kadarıyla üzümleri aynı olmasına rağmen, mayalanması farklı yapılıyor ve roze şarap elde ediliyor. Ayrıca bu şaraplar yıllandırılmıyor. Bir nevi dünyada yerleşik olan şarap kültürüne bağlılık göstermiyor. Fakat soğuk bir şekilde, öğlen üzeri birkaç kadeh neden içilmesin! Benim tercihim, son zamanlarda ünlü restoranlarda servis edilen 2005 Tenuta Villanova Refosco dal Peduncolo Rosso."
Haberin fotoğrafları