kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Haziran 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
-"Fener maçındaki görüntüler Yiğit Şardan'a seçimi kaybettirdi," dedi Hıncal Uluç. O maçta su şişelerinin sahaya atılmasını kardeşinizin örgütlediği söylendi. Bu yüzden mi seçilemediniz?
- Bu da bir sebep olabilir ama benim kardeşim o gün maça bile gelmedi! Stadın bir yerinden atılan şişeleri belki birileri organize edebilir ama stadın her tarafından, elinde ne varsa sahaya fırlattı seyirci o gün. Bunu organize etmek mümkün değil.

- Fener'le yapılan bu kupa maçının payı var mıydı sahiden seçilememenizde?
- Onun da payı var, Canaydın'ın seçim dönemlerinde çok iyi çalışmasının da... Özhan Abi gerçekten; seçimi, Galatasaray genel kurulunu çok iyi bilen, birebir ilişki kuran biri. Bizimki de tutucu bir genel kurul. 'Yiğit'i tanımıyoruz, genç, yeterince tecrübeli değil' diye bir endişeyle oy atmamış olabilirler bana. Bir de en önemli faktörlerden biri; başkan Adnan Polat'ın son gün Canaydın'la birlikte hareket etme kararıdır. Ona da söyledim; "Başkanlığı kaybetmemdeki en önemli faktörlerden birisi sensin ve bunu son gün yaptığın için de, bu ağzımda kötü bir tat bıraktı."

- Kardeşiniz Kayhan Şardan için numaralı tribünün 'en holigan taraftarı' diyorlar. Neden?
- Yani 10 sene önce kardeşim de, ben de daha heyecanlı taraftarlardık ama artık değiliz! Böyle aşırıya kaçan davranışlar sergilemiyor kardeşim. Toplasanız beş-altı maça gelmiştir. Hem onu karalayan, hem onun üzerinden bana zarar vermeye çalışan bir politikanın sonucudur bu söylenenler. Ben bu tür şeyleri çok yakışıksız buluyorum çünkü verdiğim mücadelede başkasının mücadelesini eleştirmedim, kimseye bir şey söylemedim.

- Canaydın'la ilgili konuştunuz ama!
- Belki sözünü ettiğiniz şey daha geçmişe dönük olabilir ama başkanlık seçimi döneminde Canaydın'la ilgili en ufak bir eleştiride dahi bulunmadım.

- "Tarihimizin en kötü başkanına karşı kaybettim," demediniz mi?
- Kaybettikten sonra söyledim! Seçim sürecinde seçimi etkileyecek şekilde Canaydın'ı eleştirmedim. Seçim bittikten sonra, "Bu kadar başarısız olan başkana karşı seçim kaybetme başarısını gösterdim," diyerek kendimle alay ettim.

- "Canaydın'dan hiçbir üstünlüğüm olmasa bile en azından ondan daha yakışıklıyım," bile demişsiniz...
- (gülüyor) Valla hatırlamıyorum öyle bir şey söylediğimi. Birisi şaka olsun diye yazmıştır. Arkadaşlara söyledim diyelim ama medyaya söylemem en azından...